25 Σεπ 2017

Skorzeny: Πολιτικοί στρατιώτες με ιδεολογία που αρνείται πολιτική και κόμματα!!!

Skorzeny: Πολιτικοί στρατιώτες με ιδεολογία που αρνείται πολιτική και κόμματα!!!

Και ενώ η πλειοψηφία των ανδρών των SA  ήταν μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, στα SS δεν ήταν ούτε υποχρεωτικό να είσαι μέλος του κόμματος, ούτε καν οι άνδρες προτρέπονταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κόσμος αρνείται να το κατανοήσει αυτό. Ήμασταν χωρίς αμφιβολία ''πολιτικοί'' στρατιώτες, υπερασπιζόμενοι όμως μια ιδεολογία που αρνείτο την πολιτική και τα κόμματα. 

Δεν αναγνωρίζαμε τους εαυτούς μας ως ανώτερους των άλλων στρατιωτών.Επιθυμούσαμε ωστόσο διακαώς να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας με όλη μας την ψυχή όσο θα είχαμε δυνάμεις για να το πράξουμε.

Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι τα SS  είχαν αναπτύξει πνεύμα μονάδας, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο, γιατί κάθε στρατός στον κόσμο εκείνη την εποχή είχε αναπτύξει πνεύμα μονάδας. Πιστεύω ότι είχε αναπτυχθεί ακόμα και στις μονάδες Φρουράς του Κόκκινου Στρατού και σε ορισμένες επίλεκτες σιβηριανές μεραρχίες. 

Το σύνθημα μας στις αγκράφες μας έλεγε: ''Η Τιμή μου είναι η Πίστη μου''. Κι έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ένα μοναδικό στοιχείο των Waffen – SS ήταν ότι ήταν ένας στρατός εθελοντών στον οποίο μπορούσαν  να βρεθούν από το 1942 Ευρωπαίοι στρατιώτες από πολλές χώρες. Αλβανοί, Βόσνιοι, Βρετανοί, Βουλγάροι, Κοζάκοι, Κοράτες, Δανοί, Ολλανδοί, Εσθονοί, Φινλανδοί, Φλαμανδοί, Γάλλοι, Γεωργιανοί, Έλληνες, Ούγγροι, Ιταλοί, Λετονοί, Λιθουανοί, Νορβηγοί, Ρουμάνοι, Ρώσοι, Σέρβοι, Σλοβάκοι, Σουηδοί, Ελβετοί, Ουκρανοί, Βαλλώνοι, όπως επίσης Αρμένιοι, Λευκορώσοι, Ινδοί, Κιργίζιοι, Τάταροι, Τουρκμένιοι και Ουζμπέκοι, υπηρέτησαν υπό τις δικές τους σημαίες στα Waffen – SS. Σχεδόνόλες οι χώρες αντιπροσωπεύονταν στην μονάδα μου. Οι μόνοι που μου έλειπαν ήταν οι Αλβανοί, οι Βόσνιοι, οι Βρετανοί, οι Κοζάκοι, οι Γεωργιανοί, οι Έλληνες και οι Σέρβοι. 

Απομένει μόνο να ειπωθεί ότι ως κομμάτι του στρατού, δεν λάβαμε ποτέ επιχειρησιακές διαταγές από τον Χίμμλερ, κατά την διάρκεια του πολέμου. Ο Χίμμλερ δεν ήταν στρατιώτης, ούτε στρατιωτικός διοικητής, αν και προσπάθησε να εμφανιστεί ως τέτοιος στις αρχές του 1945.

Ο πραγματικός δημιουργός των Waffen – SS  ήταν ο Paul Hauser, το παρατσούκλι του οποίου ''μπαμπάς Χάουσερ'' ήταν ενδεικτικό των αισθημάτων μας για αυτόν. Μαζί με τον Φέλιξ Στάινερ, έναν παλαιό πολεμιστή από την Βαλτική και τον Ζεπ Ντήτριχ, έδωσε στα Waffen – SS ένα επιθετικό πνεύμα το οποίο θα μπορούσε να συγκριθεί ίσως με αυτό της φρουράς του Ναπολέοντα.

Πως θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής ότι σε αυτόν τον στρατό εντάχθηκαν περί το 1.000.000 νεαροί Ευρωπαίοι, επιδεικνύοντας όλοι την ίδια αδιαφορία απέναντι στον θάνατο, η οποία καταργούσε απόλυτα την νεφελώδη θεωρία του Χίμμλερ για την ''Ανωτερότητα του Βορείου Ανθρώπου''. Ο Χίτλερ δεν ήταν οπαδός αυτής της θεωρίας.

Otto Skorzeny, Οι καταδρομικές μου επιχερήσεις, εκδόσεις Eurobooks

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Skorzeny: Πολιτικοί στρατιώτες με ιδεολογία που αρνείται πολιτική και κόμματα!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: