12 Σεπ 2017

Κλασικός ύπουλος Οβριός Νετανιάχου: Ανάρτησε στο Facebook ‘αρχαίο εβραϊκό νόμισμα’ που αποδείχτηκε ότι ήταν σουβενίρ για παιδιά

Κλασικός ύπουλος Εβραίος! Νετανιάχου: Ανάρτησε στο Facebook ‘αρχαίο εβραϊκό νόμισμα’ που αποδείχτηκε ότι ήταν σουβενίρ για παιδιά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέβασε, και στη συνέχεια διέγραψε, στο Facebook μια φωτογραφία ενός υποτιθέμενου αρχαίου εβραϊκού νομίσματος 2.000 ετών περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τους μακροχρόνιους δεσμούς του Ισραήλ με τους Αγίους Τόπους, μόνο για να μάθει μερικές μέρες αργότερα ότι ήταν ένα σουβενίρ 15 ετών για παιδιά, μεταδίδει η εβραϊκή Haaretz.

Διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πριν περίπου δυο βδομάδες ότι η Hallel Halevy, 8 ετών, είχε ανακαλύψει ένα σπάνιο νόμισμα από τις ημέρες της Μεγάλης εξέγερσης των Εβραίων εναντίον των Ρωμαίων, από το 67 έως το 70 μ.Χ., όταν περπατούσε για να πάρει την μικρή αδελφή της από το νηπιαγωγείο στην εποικία της Δυτικής Όχθης του Halamish, βόρεια της Ραμάλα.

Όχι μόνο δεν ήταν το εύρημα ένα σπάνιο νόμισμα, δεν ήταν καθόλου νόμισμα, τουλάχιστον σύμφωνα με το Ισραηλινό Μουσείο στην Ιερουσαλήμ. Οι υπάλληλοι σημείωσαν ότι είναι ένα αντίγραφο, που χρονολογείται από οπουδήποτε μεταξύ 15 έως 20 ετών, δημιουργημένο ως μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά.

Σημείωσαν επίσης ότι το αντικείμενο είχε αποτύπωμα μόνο ένα πρόσωπο, όχι δύο, όπως έχουν τα νομίσματα. Τα νομίσματα δόθηκαν στα παιδιά ως αναμνηστικά.

Εν τω μεταξύ, όμως, ο Νετανιάχου είχε προσχωρήσει στην τάση, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του αντικειμένου στη σελίδα του στο Facebook και γράφοντας πως το νόμισμα, φαινομενικά μισό-σέκελ που χρονολογείται στην εποχή του Δεύτερου Ναού, είχε βρεθεί στην επαρχία Benjamin της Δυτικής Όχθης. Η συναρπαστική ανακάλυψη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έγραψε στην ανάρτησή του, επιβεβαιώνει περαιτέρω τους βαθείς δεσμούς μεταξύ του λαού του Ισραήλ και της γης τους – συμπεριλαμβανομένων των δεσμών με την Ιερουσαλήμ, τον Ναό και την Ιουδαία και τη Σαμάρια.

offtherecord

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Κλασικός ύπουλος Οβριός Νετανιάχου: Ανάρτησε στο Facebook ‘αρχαίο εβραϊκό νόμισμα’ που αποδείχτηκε ότι ήταν σουβενίρ για παιδιά
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: