27 Αυγ 2017

Το αέναο ξέπλυμα του σταλινισμού

Το αέναο ξέπλυμα του σταλινισμού

Παλιά κάθε κριτική στα κομμουνιστικά καθεστώτα αντιμετωπιζόταν με κατηγορίες περί «πρακτόρων της Ιντέλιτζενς Σέρβις» (αργότερα CIA), περί «γερμανοτσολιάδων» (γνήσιων ή απογόνων), ή με την προσφώνηση «φασίστας».

Η συκοφαντική αυτή πρακτική ήταν τόσο αποτελεσματική που ακόμη και ακροδεξιά κόμματα φοβούνταν. Ανάμεσα στα κόμματα που το 2009 δεν ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την καταδίκη των εγκλημάτων κομμουνισμού ήταν ο ΛΑΟΣ. Το ψήφισμα πέρασε με 553 υπέρ, 44 κατά, 33 αποχές.

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που τα τελευταία χρόνια αρκούσε η κατηγορία του «αντικομμουνισμού» για να το βουλώσει κάποιος. Οποιοσδήποτε μπορούσε να είναι αντιφασίστας, αντιδεξιός, αντιΠΑΣΟΚ, αντιβασιλικός, ό,τι «αντί-» ήθελε, αλλά όχι «αντικομμουνιστής». Η λέξη σηματοδοτούσε όλους τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς: πράκτορας, προδότης, φασίστας κι εσχάτως φιλοναζιστής.

Την παράδοση αυτή ακολούθησε και η εφημερίδα «Αυγή» με τον τίτλο της «Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού». Τι κι αν όλοι που κριτικάρουν τα εγκλήματα των κομμουνιστικών ολοκληρωτισμών σημείωναν ότι «άλλο ο ναζισμός, άλλο ο κομμουνισμός, αλλά και οι δύο έκαναν εγκλήματα»; Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι «Ή με εμάς (και τον Στάλιν) ή μ’ αυτούς (και τον Χίτλερ)». Αναφέρουμε τη λέξη «τώρα» διότι το 2008, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε και καταδίκασε απερίφραστα το ψήφισμα, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης απείχε.

Μήπως όμως πραγματικά υπάρχει υπόγειο σχέδιο για «ξέπλυμα του ναζισμού», το οποίο γνωρίζει ο κ. Σταύρος Κοντονής; Ανοησίες. Η Ευρώπη (της νέας τάξης) "καταδικάζει" τον ναζισμό με κάθε ευκαιρία. Χθες μόνο στην Αυστρία τιμωρήθηκε φίλαθλος με 18 μήνες φυλάκιση επειδή έκανε ναζιστικό χαιρετισμό.

Αυτό που επιχειρείται από τα κομμουνιστικά κόμματα είναι το ξέπλυμα του σταλινισμού. Γι’ αυτό κάθε αναφορά στα εκατομμύρια θύματά του αντιμετωπίζεται με κατάρες και χαρακτηρισμούς. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς οι χρήσιμοι καιροσκόποι. Θέλουν να δείξουν αριστεροί αλλά οι υλικές συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν και γι’ αυτό φροντίζουν, εκτός από την Παιδεία, να χαντακώσουν και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Παράπλευρη ωφέλεια –ή έτσι νομίζουν, τουλάχιστον– είναι ότι η δημόσια συζήτηση δεν γίνεται για τους δυσβάστακτους φόρους, λες και σ’ όσους έρθει ο νταμπλάς του ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν με χαρά, επειδή ο κ. Κοντονής δεν πήγε στην Εσθονία. Κούνια κομμουνιστική που τους κούναγε...

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το αέναο ξέπλυμα του σταλινισμού
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: