31 Ιουλ 2017

Όλοι μέσα στο δημόσιο! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες για υπεράριθμες προσλήψεις και στην καθαριότητα!

Όλοι μέσα στο δημόσιο! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες για υπεράριθμες προσλήψεις και στην καθαριότητα!

Πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών....Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει όχι μόνο τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, αλλά θα προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις προσωπικού, οι οποίοι θα επιβαρύνουν και άλλο τον βεβαρυμένο δημόσιο τομέα.

Με τις πράξεις του επιδιώκει ένα ακόμη πιο μεγάλο κράτος ``φαταούλ`` το οποίο θα πληρώνει από την υπέρμετρη φορολογία τους ημετέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την τακτική του ΠΑΣΟΚ, επί εποχές Ανδρέα, προσπαθώντας να βολέψει και να πληρώσει πλουσιοπάροχα ανθρώπους στο δημόσιο τομέα.... Αλήθεια, πως θα πληρωθούν όλοι αυτοί;;;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει με μικρές και μεγάλες ζημιογόνες ``ΕΡΤ`` όλη την επικράτεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αντιδράσει σε σειρά διατάξεων που είχαν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατήγγειλε ότι τις διατάξεις του νομοσχεδίου συνέχει «η ιερά αρχή του ρουσφετιού» και πως «μια πολιτική συνοχή υπάρχει: ότι δηλαδή η κυβέρνηση βγάζει με την πανσπερμία διατάξεων διάφορες υποχρεώσεις σε διάφορους φορείς, ενδεχομένως σε πρόσωπα».

Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε το άρθρο με το οποίο νομιμοποιούνται οι δαπάνες των ΟΤΑ για την καθαριότητα. Ειδικότερα είπε ότι ενώ αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει συμβάσεις καθαριότητας για τα δημόσια κτήρια και προχώρησε σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν αυτές έληξαν παρατάθηκε η διάρκειά τους αρχικά μέχρι 31.12.2016. Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η κυβέρνηση παρέτεινε εκ νέου τις συμβάσεις αυτές - συμβάσεις των ΟΤΑ ουσιαστικά - μέχρι τις 31.12.2017.

«Η ΝΔ είχε από τότε υπογραμμίσει, ότι αυτή είναι μια κακή πρακτική και πολιτικά, και διότι αν αναγνωρίσει κάποιος ότι υπάρχουν μόνιμες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για την καθαριότητα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει μια κανονική διαδικασία προσλήψεων τέτοιου προσωπικού», είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ που έχουν γίνει και περιμένει κόσμος να προσληφθεί με αυτές τις διαδικασίες - και αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθούνται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ταχθεί υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει:
Όσον αφορά την εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα ο πρόεδρος της ΝΔ έφερε ως παράδειγμα και τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι», επισήμανε. Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που, επίσης, θα μπορούσαν να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία. Ακόμη, επέμεινε ότι το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Ανθρώπους, υποστήριξε, που το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Δημόσιο πάντα θα προσλαμβάνει κόσμο, «εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα τους, ο οποίος είχε στηριχτεί από ένα εξαιρετικά μαζικό και πολύμορφο κίνημα. Η πρώτη δικαίωσή τους είχε έρθει με την επαναπρόσληψή τους από την παρούσα κυβέρνηση ήδη από τον Ιούνιο του 2015.

Με την απόφαση, μπαίνει οριστικό τέλος στις διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών αυτών στην αξιοπρεπή εργασία. Υπενθυμίζεται δε πως ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, χαρακτήρισε την ειδικότητα των καθαριστριών ως "αχρείαστη" για το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αποσιωπώντας το πολλαπλάσιο κόστος των εργολάβων καθαριότητας για το Δημόσιο».

Τους προηγούμενους μήνες, με ανάρτηση της στο Facebook, η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι «με επιστολή προς όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους καλούμε να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στα κτίρια ευθύνης τους. Ενόψει της λήξης των σχετικών συμβάσεων, καλούμε τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων να προχωρήσουν στη σύναψη, είτε ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους, είτε συμβάσεων με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2016. Η καθολική εφαρμογή αυτής της απόφασης θα περιορίσει ουσιαστικά το καθεστώς των εργολαβιών στο Δημόσιο προς όφελος των εργαζομένων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Όλοι μέσα στο δημόσιο! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες για υπεράριθμες προσλήψεις και στην καθαριότητα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: