25 Νοε 2016

Σε «παράλληλο σύμπαν» ο Μουζάλας: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι νησιώτες για τα επεισόδια

Σε «παράλληλο σύμπαν» ο Μουζάλας: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι νησιώτες για τα επεισόδια

Μουζάλα δεν φταις εσύ..η ιδεοληψίες σου είναι που φταίνε.. Προτιμά να σπέρνει διχασμό στους Έλληνες..παρά να παραδεχτεί ότι φταίνε οι λαθρομετανάστες για τα επεισόδια και τις εντάσεις. «Μάλωσε» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη για λαϊκισμό επειδή διαφωνεί με τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά - Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα απεγκλωβίσουμε άμεσα τα νησιά»

Με τους νησιώτες και την Ε.Ε. τα έβαλε ο κ. Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να αποποιηθεί τον δικών του ευθυνών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα hot spot του Ανατολικού Αιγαίου. Την ώρα που ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης αμφισβητούν την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μουζάλας επιλέγει να οξύνει τους τόνους ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν θα απεγκλωβίσουμε άμεσα τα νησιά».

Έσπευσε δε να υποστηρίξει ότι την ευθύνη για πιθανά επεισόδια από λαθρομετανάστες στα νησιά δεν θα την έχει το υπουργείο του αλλά οι τοπικές αρχές που αρνούνται την δημιουργία νέων hot spot.«Η τοπική διοίκηση και εσείς αρνείστε να γίνει κέντρο κλειστού τύπου. Η άρνηση είναι δική σας και μετά θα μου κάνετε ερωτήσεις για πιθανά επεισόδια» είπε χαρακτηριστικά προς τον κ. Σεβαστάκη.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κατηγόρησε μάλιστα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί «λαϊκίστικες» τακτικές και συντάσσεται με τις τοπικές αρχές που αρνούνται να παραχωρήσουν ακίνητα για την δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Σεβαστάκη για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Σάμο παραδέχθηκε ότι η αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας θα καθυστερήσει καθώς η υπηρεσία ασύλου δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. «Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να εργαστούν στα hot spot» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ασκώντας κριτική στον βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος «συνταχθήκατε με τον Δήμαρχο ώστε να μην δοθεί χώρος για κλειστό κέντρο. Ελπίζω να το ξανασκεφτείτε. Τα λαϊκίστικα συνθήματα πρέπει να σταματήσουν να επηρεάζουν το λαό και θα περιμένει κανείς από εσάς να εμποδίσετε τα λαϊκιστικά συνθήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Σεβαστάκης εξήγησε ότι η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας προβλέπει την μετεγκατάσταση προσφύγων και λαθρομεταναστών σε περιόδους πίεσης ενώ εξήγησε ότι «σήμερα έχουμε 2.700 πρόσφυγες στην Σάμο και όχι 500 που ήταν όταν υπογράφηκε η συμφωνία. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η περιφρούρηση της παραβίασης της συμφωνίας. Το να αυξάνει ο πληθυσμός στα κέντρα υποδοχής δεν οδηγεί σε βιώσιμες καταστάσεις».

Απαντώντας δε στον υπουργό που υποστήριξε ότι η αναστάτωση που επικρατεί στα νησιά δεν οφείλεται στα προβλήματα αλλά στον λαϊκισμό είπε: «η ποιότητα ζωής, η βία και ο τρόπος που κινείται το ζήτημα προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό και αυτό δεν επιλύεται κατασταλτικά αλλά με κλίμα εμπιστοσύνης… Οι νησιώτες σας άκουσαν το καλοκαίρι να λέτε όχι σε δημιουργία δεύτερου hot spot και τώρα σας ακούνε να ζητάτε να γίνουν κι άλλα».

Από την πλευρά του όμως ο κ. Μουζάλας επέλεξε την προσωπική επίθεση στον βουλευτή. «Η πρότασή που καταθέσατε στην Βουλή είναι αυτούσια του Δημάρχου και θέτει σε κίνδυνο την Συμφωνία που είναι πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοπική διοίκηση και εσείς αρνείστε να γίνει κέντρο κλειστού τύπου. Η άρνηση είναι δική σας και μετά θα μου κάνετε ερωτήσεις για πιθανά επεισόδια».

Νωρίτερα, ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) παραδέχθηκε ότι «δεν θα απεγκλωβίσουμε άμεσα τα νησιά. Η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά ήταν η καλύτερη που μπορέσαμε να πάρουμε» ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι «Τα νησιά δεν θα γίνουν αποθήκη».Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν μεταφέρονταν όλοι οι πρόσφυγες από την Σάμο θα προκαλούταν ρήξη της Συμφωνίας «και θα είχαμε περισσότερους πρόσφυγες στα νησιά».«Κάνω έκκληση να ξαναγυρίσουν οι νησιώτες στην συμπεριφορά που έδειξαν πέρυσι» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Αναφορικά με το τραγικό γεγονός στην Μόρια είπε ότι «ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Συνέβη όμως στη Μόρια και αυτό το επιβαρύνει. Μας κάνει να αισθανθούμε πολύ περισσότερο λυπημένοι».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σε «παράλληλο σύμπαν» ο Μουζάλας: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι νησιώτες για τα επεισόδια
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats