15 Σεπ 2016

Φίλης: Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους

Φίλης: Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους

«ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ; ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ… ΕΣΕΙΣ , ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ… ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ. ΦΑΤΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.»

Φίλης: Εμείς αποφασίζουμε πού θα πάνε σχολείο τα παιδιά-πρόσφυγες Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας με αφορμή όσα έγιναν στο Ωραιόκαστρο Ξεκάθαρος ότι δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους» εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με αφορμή την άρνηση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο για τα απογευματινά τμήματα παιδιών μεταναστών σε σχολείο της περιοχής.

«Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκαστάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους προσφυγες. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απογευμα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Φίλης.

Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωσή του είπε ότι «δεν ήταν σκληρή αλλά δημοκρατική γιατί απηχεί την άποψη της μεγάλης μερίδας του λαού. Καταλαβαίνω όσους εκφράζουν προβληματισμό για θέματα υγείας αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι εξαιρετικά μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο υπ. Παιδείας.

Επιχείρησε, μάλιστα, να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι «το κράτος με τις υγειονομικές αρχές έχει λάβει όλα τα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών των μεταναστών».

Όπως εξήγησε «τα παιδιά μετανάστες θα πηγαίνουν μετά το μεσημέρι σε τάξεις υποδοχής προκειμένου να μάθουν ελληνικά, πού βρίσκονται αλλά και μια ξένη γλώσσα γιατί οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν από τη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προσφέρει στα παιδιά μεταναστών το στοιχειώδες δικαίωμα της μόρφωςσης» προσθέτοντας ότι στόχος είναι τα παιδιά αυτά να κάνουν παρέες και με τα Ελληνάκια «να μην γίνουν γκέτο».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Φίλης: Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications