6 Σεπ 2016

Αναγνωστοπούλου: Θα εντάξουμε όλα τα παιδιά των «μεταναστών» στο εκπαιδευτικό σύστημα

Αναγνωστοπούλου: Θα εντάξουμε όλα τα παιδιά των «μεταναστών» στο εκπαιδευτικό σύστημα

Προσλήψεις μονίμων καθηγητών από το Σεπτέμβριο του 2017, προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας - Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία .

«Είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να εντάξουμε τα παιδιά των μεταναστών που θα μείνουν στην Ελλάδα, ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα», τονίζει σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η απάντηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στα κλειστά σύνορα είναι η ίση αντιμετώπιση των παιδιών των μεταναστών, όπως όλων των παιδιών του κόσμου και της Ευρώπης. Από τη στιγμή που θα μείνουν κάποια από αυτά στην Ελλάδα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να τα εντάξουμε ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Να τους δώσουμε ελπίδα και να μας δώσουν ελπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο left.gr.

Μιλώντας για τους στόχους του υπουργείου στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, τονίζει ότι είναι, τα βιβλία και οι καθηγητές στις 12 Σεπτεμβρίου να βρίσκονται στα σχολεία κανονικά.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για προσλήψεις καθηγητών ανέφερε: «Ο κύριος Φίλης έχει ήδη δεσμεύσει τα χρήματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών που χρειάζονται για αυτήν τη σχολική χρονιά. Έχει πει, όμως, και κάτι επιπλέον ο υπουργός. Στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017, θα γίνει μόνιμη πρόσληψη όσων χρειάζονται για τη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς, ως Αριστερά, αυτό που γίνεται με τους αναπληρωτές, πάντα το καταγγέλλαμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε αυτό το ζήτημα».

Όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που είχαν ως αποτέλεσμα σφοδρή αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα σε σχέση με το άρθρο 28 σημείωσε: «Το άρθρο 28 της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί τομή. Αποτελεί τομή γιατί μια κυβέρνηση, με κύριο κορμό την Αριστερά, βάζει φρένο σε μια απολύτως νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία προσπαθούσε να μετατρέψει την εκπαίδευση σε εμπόρευμα. Από το 2011 ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, να μετατραπούν οι μαθητές σε «πελάτες» και οι καθηγητές σε «γκαρσόνια των πελατών».

Το νομοσχέδιο σταματάει την «αντιμεταρρύθμιση» στην παιδεία. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Επομένως, οι εκπαιδευτικοί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό φορέα, είναι λειτουργοί και πρέπει να προστατεύονται με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο από το κράτος και να μην είναι όμηροι στα χέρια του κάθε ιδιοκτήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι το άρθρο 28 για την ιδιωτική εκπαίδευση το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ψήφισαν παρών η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, και κατά ψήφησαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Δεν περιποιεί τιμή αυτό για τη ΝΔ».

Οι βασικές τομές που, κατά τη γνώμη της, πρέπει να γίνουν στην παιδεία είναι: «Η βασική τομή που πρέπει να γίνει είναι να ξαναγίνει το Λύκειο μια κανονική βαθμίδα της εκπαίδευσης και όχι προθάλαμος για τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό θα συμπαρασύρει και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σύστημα των εξετάσεων έχει φτάσει στα όριά του. Δημιούργησε μια υπεραναπτυγμένη παραπαιδεία, φροντιστήρια, παπαγαλία, υπονόμευσε το Λύκειο. Αυτό όμως που έχουμε πει, και το έχει πει και ο υπουργός, είναι ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανένα. Οι μεταρρυθμίσεις θέλουνε σύνεση, συναίνεση, σοβαρότητα. Δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα άμεσα που αναστατώνει τις ζωές εφήβων που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Οι αλλαγές θα γίνουν σε βάθος χρόνου και θα είναι προειδοποιημένοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι».

«Ελπίζω οι Τούρκοι να αντιδράσουν στον αυταρχισμό του Ερντογάν» Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Τουρκία σημείωσε: «Τοποθετήθηκα εξ αρχής υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας. Κανένα πραξικόπημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Ο αυταρχισμός του Ερντογάν, που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από πριν, τώρα πια είναι πραγματικός. Ελπίζω ότι η τουρκική κοινωνία θα αντιδράσει σε αυτόν τον αυταρχισμό και η δημοκρατία, με όλες της τις έννοιες, θα εφαρμοστεί επιτέλους στην Τουρκία. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας και αυτή η καμπή μπορεί να γεννήσει το καλύτερο αλλά και άσχημα πράγματα».

Για την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία και την εξίσωση του ISIS με τους Κούρδους μαχητές από τον Ερντογάν, με τη σχετική ανοχή των ΗΠΑ και της Ε.Ε., η υπουργός σχολιάζει:

«Σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την προσφυγική κρίση, η επέμβαση μιας χώρας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι λύνει. Οι Κούρδοι στη συνοριακή γραμμή Συρίας-Τουρκίας ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν με νύχια και δόντια απέναντι στον ISIS. Φτιάξανε ένα σύστημα δημοκρατικό, απόλυτης ισότητας γυναικών-ανδρών, που για μουσουλμανικό σύστημα είναι μεγάλο πράγμα. Θεωρώ λοιπόν ότι το να εξισώνονται οι Κούρδοι με τον ISIS δεν είναι ό,τι καλύτερο».

πηγή: protothema.gr
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αναγνωστοπούλου: Θα εντάξουμε όλα τα παιδιά των «μεταναστών» στο εκπαιδευτικό σύστημα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications