22 Ιουλ 2016

Τσίπρας: «Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού»...(αν εχουν μεινει 'Ελληνες μέχρι τότε!)

Τσίπρας: «Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού»...(αν εχουν μεινει 'Ελληνες μέχρι τότε!)

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός για τις αναφορές περί συνεννόησης της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ, κυρίως, και το Ποτάμι. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έστησε τη συκοφαντία, μαζί με μερίδα μέσων ενημέρωσης, ώστε να δημιουργηθεί το κλίμα ότι «δήθεν η αριστερά ψάχνει να βρει συνεργάτες στο χώρο της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας, πέσατε σε ένα ατόπημα, το οποίο δεν είχατε την ευθιξία να διορθώσετε».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά, λέγοντας ότι, στην προηγουμένη αναμέτρηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον κ. Δήμα, υπήρχαν δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής -που είχαν διαγραφεί από τη ΧΑ εκείνη την περίοδο- που ψήφισαν υπέρ. «Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει Μπαλτάκους, ούτε είχε για να συνεννοούνται με τη Χρυσή Αυγή, για να κρατηθούν στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, «εμείς όταν φέραμε ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ποτέ δεν συνομιλήσαμε και απευθυνθήκαμε στη ΧΑ». «Απευθύνθηκα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, «σε εκείνες τις δυνάμεις που υπεραμύνονταν για την αλλαγή, ήξερα τις διαφορές, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε» δήλωσε. «Δεν θα αναφερθώ στις αποστασίες που -εσείς, κύριε Μητσοτάκη, ξέρετε- ξέρει η ΝΔ» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα είναι μία ημέρα σημαντική για το ελληνικό Κοινοβούλιο, που κατατίθεται ένας νόμος έξω από τις σκοπιμότητες που η κάθε κυβερνητική πλειοψηφία προσδοκά.«Καταθέτουμε ένα νόμο που στερεί απ’ την πλειοψηφία το δικαίωμα να λειτουργεί βάσει της χαμένης ψήφου, αλλά στηρίζεται στην ισοτιμία της. Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας, κάνοντας πράξη το εμβληματικό αίτημα Δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας: την απλή αναλογική. H απλή αναλογική ικανοποιεί το σύγχρονο αίτημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, για εξορθολογισμό και ανανέωση του πολιτικού συστήματος» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η μεταρρύθμισή μας θα απελευθερώσει την κοινωνία από τη διαφθορά και το πολιτικό σύστημα από την εξάρτηση με την οικονομική ολιγαρχία».Επιτέθηκε μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας: «Λέτε συνεχώς για μεταρρυθμίσεις. Η μόνη μεταρρύθμιση που ξέρετε να κάνετε, κύριε Μητσοτάκη, είναι να απολύετε δημοσίους υπαλλήλους».Όπως σημείωσε, εμείς θέλουμε να δούμε ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα και το εκλογικό σύστημα είναι ένας από τους αρμούς διακυβέρνησης, όπως και το Σύνταγμα.

«Η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως κρίση του πολιτικού συστήματος, που διαμόρφωσε μια ταξική και αδιαφανή δημόσια διοίκηση. Δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση. Θα αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην εξέλιξη αυτού του τόπου. Με μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς, χωρίς να υπάρξει πολιτική ανασυγκρότηση» σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια νέα, ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να συζητήσουν για το άνοιγμα κάποιων κεφαλαίων, ωστόσο υπογράμμισε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι προϋπόθεση. «Θα ανοίξουν άρθρα του Συντάγματος για αναθεώρηση, για τα οποία δεν συμφωνούμε, εφόσον υπερψηφιστεί με 200 ψήφους η απλή αναλογική» προσέθεσε.

«Μας κατηγορούν ως καιροσκόπους, ενώ φέρνουμε την απλή αναλογική προς ψήφιση, τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές» δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «κλείνει ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος που είχε τα στοιχεία του δικομματισμού».Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι «καμία από τις δημοσκοπήσεις σας δίνει δυναμική να υπερβείτε τα ποσοστά που φέρατε στις δύο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες».«Οι ίδιες δημοσκοπήσεις που σας δείχνουν πρώτους, έδιναν νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και επικράτησή σας τον Σεπτέμβριο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Ελπίζετε ότι θα έρθει η εποχή του δικομματισμού».

«Πρωθυπουργός δεν μπορείτε να γίνετε κύριε Μητσοτάκη, επειδή σας αγάπησαν οι χρεοκοπημένοι εκδότες, η κυρία Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης. Θα γίνετε αν σας αγαπήσει ο λαός κύριε Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.«Κύριε Μητσοτάκη εξαντλήσατε όλες τις προσπάθειες για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Όταν μετά από μήνες προσπαθειών αποφασίσαμε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, υιοθετήσατε το αίτημα της διαπλοκής για εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμπληρωσε: «Να φύγουμε εμείς για να γλιτώσουν αυτοί. Να είστε βέβαιοι ότι ούτε εμείς θα φύγουμε, ούτε αυτοί θα γλιτώσουν. Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού».

Τσίπρας σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: «Αρνείστε ένα πολιτικό δώρο»Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για την άρνησή τους να ψηφίσουν την απλή αναλογική, τονίζοντας πως δεν μπορεί να κατανοήσει το λόγο που «αρνείστε ένα πολιτικό δώρο» και συνέχισε: «Να παίξετε σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή».

Κατηγόρησε ότι επιλέγετε να παίζετε ένα ρόλο με τη δεξιά, αρνείστε ουσιαστικά τους ίδιους σας τους εαυτούς. «Διαπράττετε ένα ιστορικό ατόπημα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.Ο κ. Τσίπρας τόνισε μάλιστα ότι αυτό το δώρο το αρνείστε, αλλά μας το γυρνάτε πίσω. Και μας κάνετε ένα μεγάλο δώρο. Μας δίνετε την ηθική υπεροχή και τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να μας δώσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να βάλει εσάς οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.«Δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε ότι πρώτη φορά κυβερνητική πλειοψηφία φέρνει εκλογικό νόμο που ευνοεί τα μικρά κόμματα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τσίπρας: «Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού»...(αν εχουν μεινει 'Ελληνες μέχρι τότε!)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications