4 Μαΐ 2016

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ HMS ENDEAVOUR

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ HMS ENDEAVOUR

Ερευνητές πιστεύουν ότι τα απομεινάρια πλοίου που ανακάλυψαν στο Rhode Island είναι το θρυλικό “HMS Endeavour” του Τζέιμς Κουκ (James Cook), του Βρετανού θαλασσοπόρου που έκανε δύο φορές το γύρο του κόσμου.

Ο Κούκ, ήταν ο καπετάνιος του πλοίου από το 1768 έως το 1771 όταν ξεκίνησε την εξερεύνηση του Ειρηνικού Ωκεανού. Για χρόνια τα απομεινάρια του πλοίου αποτελούσαν ένα μυστήριο.

Το θρυλικό πλοίο είχε εξερευνήσει πολλά απομακρυσμένα εδάφη και πέρασε από πολλά χέρια, πριν το αποκτήσει ο λόρδος Σάντουιτς (Lord Sandwich) χρησιμοποιώντας το στον επαναστατικό αγώνα της Αμερικής.

Το 1992, συστάθηκε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στο Rhode Island, για να μελετηθεί η ναυτική ιστορία της περιοχής. «Γνωρίζουμε ότι από το μέγεθος, τις διαστάσεις και τα αρχεία που υπάρχουν ότι τα απομεινάρια που βρέθηκαν ανήκουν στο Endeavour», αναφέρει στο CNN ο Κάθι Άμπας (Kathy Abbass), υπεύθυνος του ερευνητικού κέντρου. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι έχουν βρει τα συντρίμμια του πλοίου στο λιμάνι του Νιούπορτ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει ότι το πλοίο βυθίστηκε εκεί από τις βρετανικές δυνάμεις, το 1778. «Ο αμερικανικός στρατός είχε κάνει μια στάση στην περιοχή και η Γαλλία έστειλε δυνάμεις για να βοηθήσει. Οι Βρετανοί γνώριζαν το ρίσκο, ωστόσο διέταξαν 13 πλοία να μπλοκάρουν την πόλη. Τότε είναι που βυθίστηκε στα βαθειά νερά».

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα μια πιο λεπτομερή εξερεύνηση του χώρου και μια πιο εκτεταμένη μελέτη της δομής του σκάφους.
Το “HMS Endeavour” είναι ένα από τα πιο διάσημα πλοία της ναυτικής ιστορίας, το πλοίο με το οποίο ο καπετάνιο Τζέιμς Κούκ πέτυχε την πρώτη καταγεγραμμένη ευρωπαϊκή επαφή με την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, τη Χαβάη και τη Νέα Ζηλανδία.
Εκτός αυτού, ο θαλασσοπόρος χαρτογράφησε τον Ειρηνικό και διαμόρφωσε τον παγκόσμιο χάρτη.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ HMS ENDEAVOUR
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats