26 Ιαν 2016

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΣΕΝΓΚΕΝ! Την επαναφορά των εσωτερικών συνοριακών εξετάζει η Ε.Ε.

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΣΕΝΓΚΕΝ! Την επαναφορά των εσωτερικών συνοριακών  εξετάζει  η Ε.Ε.

Το πράσινο φως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προχωρήσει τη διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει στην παράταση μέχρι και δύο χρόνια των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων έδωσε σήμερα το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ολλανδού υφυπουργού Ασφάλειας και Δικαιοσύνης και προεδρεύοντος του εν λόγω Συμβουλίου, Κλαας Ντάικχοφ που ακολούθησαν την άτυπη σύνοδο στο Άμστερνταμ, οι 28 υπουργοί κάλεσαν την Επιτροπή «να ερευνήσει τη νομική και πρακτική βάση έτσι ώστε να συνεχιστούν οι συνοριακοί έλεγχοι πέραν των έξι μηνών μέσα από το άρθρο 26 της Συνθήκης Σένγκεν», καθώς δεν έχει επιτευχθεί η ζητούμενη «μείωση» των αριθμών των προσφύγων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το Συμβούλιο έδωσε «ξεκάθαρο σήμα» στην Επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα να παράσχει βοήθεια η Frontex στα σύνορα μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, ζητώντας παράλληλα να εξεταστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο με «ευελιξία» και «πραγματισμό» και τονίζοντας την ανάγκη να τεθεί η κατάσταση στην περιοχή «υπό έλεγχο». Ο Ολλανδός υπουργός επισήμανε μάλιστα τη θετική στάση του προέδρου της Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ προς αυτό το ενδεχόμενο.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει μια έρευνά της, η οποία θα καταγράφει τις αδυναμίες κρατών-μελών στη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από την παρουσίασή της στα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την επικύρωσή της από το Συμβούλιο, η Επιτροπή θα εκδώσει συστάσεις προς τα κράτη-μέλη που παρεκκλίνουν και θα δώσει τρεις μήνες για τη συμμόρφωσή τους.

Στη περίπτωση που, έπειτα από τρεις μήνες, δεν έχουν διορθωθεί οι παρατυπίες, τότε η Επιτροπή θα δώσει το δικαίωμα στα κράτη-μέλη που το επιθυμούν, να κάνουν χρήση των άρθρων 19 και 26 της Συνθήκης του Σένγκεν, έτσι ώστε να επεκτείνουν τους συνοριακούς ελέγχους τους μέχρι και δύο χρόνια.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΣΕΝΓΚΕΝ! Την επαναφορά των εσωτερικών συνοριακών εξετάζει η Ε.Ε.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications