Σε εξέλιξη η επίθεση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία - Πύραυλοι Τόμαχοκ πλήττουν εγκαταστάσεις χημικών όπλων - LIVE μετάδοση
Σε εξέλιξη η επίθεση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία - Πύραυλοι Τόμαχοκ πλήττουν εγκαταστάσεις χημικών όπλων - LIVE μετάδοση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου η επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον εγκαταστάσεων παρασκευής χημικών όπλων στη Συρία.

Με διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης λέγοντας ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας./p>

Η επίθεση είχε προαναγγελθεί και τα γενικά επιτελεία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν αρκετή ώρα πριν πως επίκειται έναρξη της επίθεσης. Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν και ο αρχηγός του ενημέρωνε για το επικείμενο χτύπημα τον υπουργό Άμυνας.

Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε αυτό της Τερέζα Μέι
"Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος", δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία. «Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονται πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν την επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Παρακολουθήστε live τις εξελίξεις από το ABC News:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications