Μια θεωρία της εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα
Μια θεωρία της εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα, που είναι γνωστοί για τα μυστηριώδη γλυπτά τους, άφησαν την περιοχή ως αποτέλεσμα της έλλειψης φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, ο πολιτισμός στο νησί του Πάσχα, όπου υπάρχουν πολλά είδωλα απο πέτρα, δεν θα μπορούσε να εξαφανιστεί απο μια ενδεχόμενη επίθεση απο άλλους εχθρούς. Οι μελέτες διεξήχθησαν, και η ανάλυση των αρχαιολόγων,δεν έδειξαν καμιά ένδειξη κάποιας πολεμικής σύγκρουσης .

Οι ερευνητής προσπαθούν να ξεδιπλώσουν το μυστήριο της «κουλτούρας των ειδώλων» και τι αντιπροσωπεύουν,οπώς και διατυπώθηκαν διαφορετικές εκδοχές της μυστηριώδους εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα. Πολλοί είχαν την τάση να πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του νησιού διεξήγαγαν πολέμους με άλλους πολιτισμούς και ο θάνατο του πολιτισμού τους προέκυψε ως αποτέλεσμα απληστίας τους.

Ωστόσο, τώρα οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι τα δόρατα που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατοίκους του νησιού δεν προορίζονταν για πόλεμο. Όπως δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ήταν δυνατό να τραυματίσουν ένας άνθρωπος με δόρατα τους, αλλά όχι να τον σκοτώσουν διότι δεν ηταν πολεμικά όπλα . Ως εκ τούτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία της εξαφάνισης του πολιτισμού είναι κατά πάσα πιθανότητα, η εξάντληση των φυσικών πόρων, καθώς και ο αποικισμός του νησιού του Πάσχα από άλλους λαούς.

Το νησί του Πάσχα εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Γης. Σ 'αυτό το μέρος περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια υπήρξε ο πολιτισμός των Πολυνησίων.

Όταν το νησί ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά απο Ευρωπαίους, βρήκαν μόνο γιγαντιαία είδωλα από πέτρα. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπόρουν να δώσουν μια εξήγηση για το ποιος δημιούργησε αυτά τα μυστηριώδη γλυπτά.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των αρχαιολόγων δεν υπάρχει καμια εξήγηση ποιος και γιατί δημιούργησε αυτά τα μυστηριώδη γλυπτά,η εναλλακτική ιστορία λέει ότι τα γλυπτά έχουν εξωγήινη προέλευση ή ότι το νησί του Πάσχα ήταν κάποτε μέρος της χαμένης Ατλαντίδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications