Νίκολα Τέσλα: Το 1926 προέβλεψε αυτά που ζούμε σήμερα!
Νίκολα Τέσλα: Το 1926 προέβλεψε αυτά που ζούμε σήμερα!

Ένας από τους σημαντικότερους εφευρέτες και φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης, ο Νίκολα Τέσλα, έδωσε μια συνέντευξη το 1926 στο γνωστό περιοδικό Κόλιερς και προέβλεψε με απίστευτη ακρίβεια όλα όσα ζούμε σήμερα.

Στη συνέντευξη, ο Νίκολα Τέσλα που βρισκόταν τότε προς το τέλος της καριέρας του είχε κάνει εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον. Είχε μιλήσει για πτήσεις ηλεκτρικών αεροπλάνων από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, για συχνότερους σεισμούς και για αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Προέβλεψε ακόμα ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα ο ένας με τον άλλο, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας συσκευές που χωρούν στην τσέπη τους.

«Όταν η ασύρματη τεχνολογία εφαρμοστεί τέλεια, όλη η γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο, αυτό που είναι δηλαδή πραγματικά, με όλα τα πράγματα να είναι απλώς κομμάτια ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου.

Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον στιγμιαία, ανεξαρτήτου απόστασης.

Όχι μόνο αυτό αλλά μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τον άλλον, σαν να τον έχουμε μπροστά μας ακόμα και αν έχουμε χιλιάδες μίλια ανάμεσά μας», είχε πει στη συνέντευξη του μεταξύ άλλων ο Νίκολα Τέσλα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications