Τελεσίγραφο της Ρωσίας στις ΗΠΑ: «Θα βυθίσουμε πλοία σας αν χτυπήσετε στη Συρία»
Τελεσίγραφο της Ρωσίας στις ΗΠΑ: «Θα βυθίσουμε πλοία σας αν χτυπήσετε στη Συρία»

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή με τους Ρώσους να απειλούν τις ΗΠΑ πώς αν χτυπήσουν στόχους στη Συρία και στραφούν κατά του Άσαντ τότε θα απαντήσουν και θα βυθίσουν αμερικανικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ πάντως μαζί με την Βρετανία και την Γαλλία φέρονται αποφασισμένες να εκτοξεύουν πυραύλους cruise και να κάνουν αεροπορικές προσβολές σε στόχους που έχουν ήδη επιλέξει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του και τη Βρετανή Πρωθυπουργό και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για ένα χτύπημα στη Συρία. Εκτιμάται πώς αυτό θα συμβεί ίσως και τις επόμενες 24 ώρες.

Την ίδια ώρα έρχονται οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της άνω ρωσικής βουλής που λέει ότι η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα αν οι δυνάμεις της στη Συρία πληγούν.

Ο Γεβγένι Σερεμπενίκοφ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να απειληθούν οι ζωές των στρατιωτικών της. «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ κατανοούν αυτό και δεν θα το επιτρέψουν διαφορετικά η ρωσική αντίδραση θα είναι άμεση» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη πιο απειλητικός ήταν ωστόσο ο Ρώσος πρέσβης στο Λίβανο, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. «Αν οι Αμερικανοί επιτεθούν θα καταρρίψουμε τους πυραύλους τους και θα πλήξουμε τις πλατφόρμες (αεροσκάφη, πλοία) που θα τους έχουν εκτοξεύσει», είπε. «Υπάρχει κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες προς μια σοβαρή κρίση» τόνισε.

Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και όλα είναι πιθανά τις επόμενες ώρες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications