Πρόεδρος της Αρμενίας μίλησε για τους λόγους διαδηλώσεων στη χώρα
Πρόεδρος της Αρμενίας μίλησε για τους λόγους διαδηλώσεων στη χώρα

Ο Αρμένιος Πρόεδρος Armen Sargsyan. Φωτογραφία αρχείου

ΜΟΣΧΑ, 24 Απριλίου - RIA Novosti. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο μέλλον, οι κοινωνικές δυσκολίες και τα αισθήματα δυσαρέσκειας οδήγησαν σε λαϊκή αναταραχή στην Αρμενία, δήλωσε ο Αρμένιος Πρόεδρος Armen Sargsyan σε μια δήλωση προς τους πολίτες τη Δευτέρα.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη χώρα, η έλλειψη πίστης στο μέλλον, οι κοινωνικές δυσκολίες και τα αισθήματα δυσαρέσκειας οδήγησαν στο κίνημα του λαού». Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για τους πολίτες της χώρας. "Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε μια νέα Αρμενία", είπε το Sputnik Armenia τα λόγια του .

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας τόνισε ότι εκτιμά βαθιά τη σοφή απόφαση του Serzh Sargsyan να εγκαταλείψει τη θέση του ηγέτη της χώρας, η οποία επέτρεψε την αποφυγή συγκρούσεων.

Ο Σαρσιάν, τη Δευτέρα, παραιτήθηκε από τη θέση αρχηγού της Αρμενικής κυβέρνησης ενάντια σε δέκα ημέρες διαμαρτυριών. Ο Sargsyan δέχτηκε την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου.

Η εκστρατεία κατά της εκλογής του Αρμενίου Πρωθυπουργού Sargsyan ως Πρωθυπουργού της Αρμενίας ξεκίνησε στις 13 Απριλίου. Στο πλαίσιο της νέας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (από τις 9 Απριλίου), ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα κυριαρχεί στη χώρα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Sargsyan για αναποτελεσματική διαχείριση και επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και στις 17 Απριλίου ανακοίνωσε την έναρξη μιας «βελούδινης επανάστασης».

Παρά τις διαμαρτυρίες, το κοινοβούλιο της Αρμενίας, στις 17 Απριλίου, εξέλεξε τον Sargsyan στη θέση του προέδρου της κυβέρνησης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications