Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και 7 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο
Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και 7 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, που είχαν σαν συνέπεια να ανέβει ξανά το θερμόμετρο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη από την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Συγκεκριμένα το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham». Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα βρίσκεται και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.

Αυτή θα περιλαμβάνει «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Harry S. Truman» θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications