ΤΟ 'Κεντρικόν Ισραηλητικόν Συμβούλιον Ελλάδος' ΑΠΑΙΤΕΙ (!!!) ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ!
ΤΟ 'Κεντρικόν Ισραηλητικόν Συμβούλιον Ελλάδος' ΑΠΑΙΤΕΙ (!!!) ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ!
x

Μπορεί να "άργησε" το εν Αθήναις Κ.Ι.Σ. (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), αφήνοντας να περάσει η «δύσκολη» Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά «χτύπησε» απαιτώντας να καταργηθεί το παλαιό έθιμο του καψίματος του Ιούδα! Ιδού η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε Τετάρτη 11/04:

«Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα τελούνται στη χώρα μας ("μας"; Όχι καί "μας" κύριοι...) διάφορα έθιμα.
Ένα από αυτά είναι και το «κάψιμο του Ιούδα», το οποίο πραγματοποιείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Το έθιμο αυτό διαιωνίζει στερεοτυπικές (;;;) αντιλήψεις κατά των Εβραίων. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχει σχεδόν (;;;) εξαλειφθεί.

Από την πλευρά μας, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, έχουμε κατά το παρελθόν προβεί επανειλημμένως σε διαβήματα προς αρμόδιους φορείς, προκειμένου να σταματήσει και στην χώρα μας η τέλεση του εθίμου αυτού.

Πιστεύουμε πως το έθιμο αυτό, όχι μόνο προσβάλλει την ελληνική εβραϊκή κοινότητα, αλλά πλήττει κάθε προσπάθεια επιγνώσεως και κατανοήσεως των κοινών αξιών (;;;;;;;) που χαρακτηρίζουν τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό.

Ελπίζουμε ότι όλοι θα συμβάλλουν επιτέλους (!) στην κατάργηση αυτού του εθίμου που δεν υπηρετεί πάντως το πνεύμα αγάπης και συμφιλιώσεως που εκπέμπεται τις ημέρες του Πάσχα».

Όλα δικά τους τα θέλουν οι σιωνιστές, επικαλούμενοι ακόμα και στα έθιμα του ελληνικού λαού «προσβολές» και «αντισημιτισμό». Σήμερα απαιτούν αυτό.

«Αύριο», θα απαιτήσουν την διαγραφή μέρους της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής, γιατί και αυτή τους ...«προσβάλλει». Και «μεθαύριο», να σταματήσουμε να εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, γιατί αυτή είναι που τους ...«προσβάλλει» περισσότερο απ’ όλα!

odysseiatv

Post A Comment:

1 comment

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ , Ο ΙΗΤΩΡ(ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ)-ΙΗΣΟΥΣ, ΕΛΛΗΝ. Ο ΙΟΥΔΑΣ -ΙΟΥΔΑΙΟΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ. Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications