Τα ρωσικά και κινεζικά όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας ανησυχούν τις ΗΠΑ
Τα ρωσικά και κινεζικά όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας ανησυχούν τις ΗΠΑ

Ο στρατηγός Robert Neller, διοικητής του Ναυτικού Σώματος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες ικανότητες του κινεζικού και του ρωσικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας, ο Robert Neller δήλωσε ότι η ανάπτυξη και η απόκτηση όπλων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από τους επικεφαλής ανταγωνιστές των ΗΠΑ - Κίνα, Ρωσία, Βόρεια Κορέα, Ιράν και βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις (VEO) εντός της αποτελεσματικής εμβέλειας των συστημάτων όπλων τους.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι οι περισσότερες προωθημένες βάσεις των πεζοναυτών δεν προστατεύονται επαρκώς από πιθανά χτυπήματα, γεγονός που υπονομεύει την ικανότητά τους να προετοιμάζουν και να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε τώρα οι ΗΠΑ να μην μπορούν να προσχωρήσουν σε στρατιωτικές έννοιες βασισμένες σε μη αμφισβητούμενο έλεγχο της θάλασσας.

"Χρειαζόμαστε πρόσθετη ενίσχυση των εγκαταστάσεων μας για να συμπεριλάβουμε τα υπόστεγα αεροσκαφών και τις θέσεις διοίκησης, την ικανότητα ταχείας αποκατάστασης των ζημιών στους αεροσταθμούς μας και των πυρομαχικών με καθοδηγούμενα πυρομαχικά και προηγμένες δυνατοτήτες εναέριας άμυνας" - δήλωσε ο Robert Neller.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications