Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ΒΙΝΤΕΟ
Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη Σκύρο

Συντριβή αεροσκάφους | Πτώση Mirage 2000: Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα για το θάνατο του Έλληνα πιλότου, ο οποίος επέβαινε στο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/04/2018) σε θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Tην είδηση του θανάτου του μετέδωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ — Panos Kammenos (@PanosKammenos) April 12, 2018

Νεκρός είναι ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.Ο 34χρονος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα. Σωστικά συνεργεία εντόπισαν προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων τα οποία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Όταν ο αδικοχαμένος σμηναγός μιλούσε για την ετοιμότητα των πιλότων μας
Ήταν ένας από τους καλύτερους χειριστές. Με πολλές ώρες πτήσεις και πολλές μάχες με τους Τούρκους πάνω από το Αιγαίο.Σχεδόν καθημερινά πετούσε πάνω από το Αρχιπέλαγος για να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας από τους προκλητικούς «γείτονες».

Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος, ο χειριστής του Mirage 2000-5 που βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από πτώση του αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου, είχε μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη» για τον τρόπου που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι τις τουρκικές προκλήσεις.

Είχε μιλήσει μάλιστα για τις εντολές που λαμβάνουν και τον τρόπο που γίνονται οι αερομαχίες.
«Οταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με ακόμα ένα Mirage 2000-5.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος… δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι», είχε δηλώσει ο αδικοχαμένος Γιώργος Μπαλταδώρος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μάλιστα, στο προφίλ του στο Facebook ξεχωρίζει μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει πριν από ένα περίπου χρόνο, μέσα από το πιλοτήριο, όπου σε μία προσπάθεια οπτικού εφέ, φαίνεται να... πιάνει από τη μύτη ένα μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε δίπλα του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications