Για πρώτη φορά αναχαιτίστηκε τουρκικό Drone στο Αιγαίο - Οι Τούρκοι «χαρτογραφούν» την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων
Για πρώτη φορά αναχαιτίστηκε τουρκικό Drone στο Αιγαίο - Οι Τούρκοι «χαρτογραφούν» την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων

Xθες στην περιοχή της Ρόδου έγινε για πρώτη φορά αναχαίτιση από τα μαχητικά της ΠΑ σε τουρκικό drone (UAV ANKA) του τουρκικού Ναυτικού το οποίο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ.

Αμέσως δόθηκε εντολή απογείωσης από το Καστέλι και τα ελληνικά μαχητικά εντόπισαν το UAV το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Ντάλαμα.

Στην αρχή οι Τούρκοι το απέσυραν στον τουρκικό εναέριο χώρο αλλά αμέσως μετά το επανέφεραν στον ελληνικό όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση από τα ελληνικά F-16 πριν οι Τούρκοι το αποσύρουν οριστικά.

Οι Τούρκοι προφανώς ήθελαν να δουν την αντίδραση της ΠΑ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου από ένα μη επανδρωμένο σκάφος.

Δυστυχώς ακόμα και εκεί η ελληνική πλευρά επέλεξε τον ρόλο το παρατηρητή. Ήταν η ευκαιρία για μια πιο δυναμική απάντηση αφού δεν θα υπήρχε το κόστος ανθρώπινων ζωών και θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν στο Αιγαίο τα UAV ANKA, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό Ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Στο pronews από προχθές είχαμε ενημερώσει ότι στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drones έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια.

Για τις ημέρες του Πάσχα οι ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή καθώς θεωρούν πολύ πιθανό οι Τούρκοι με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας να προκαλέσουν κάποια μείζονα πρόκληση.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, πάλι τις πασχαλινές ημέρες, εκτάκτως αποβιβάστηκε ελληνική φρουρά στη νήσο Παναγιά γιατί υπήρχαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη τουρκική απόβαση στη νησίδα, η οποία βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications