Αλωνίζει η ΜΙΤ: Απαγάγει εχθρούς του Ερντογάν ακόμα και στο κέντρο της Άγκυρας (Βίντεο)
Αλωνίζει η ΜΙΤ: Απαγάγει εχθρούς του Ερντογάν ακόμα και στο κέντρο της Άγκυρας (Βίντεο)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο twitter, εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται καθαρά η αρπαγή ενός άνδρα, τον οποίο άγνωστοι επιβιβάζουν με το ζόρι σε αυτοκίνητα και εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ*, οι άνδρες είναι μέλη της διαβόητης τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Ο πολίτης ονομάζεται Orçun Şenyücel και το όλο περιστατικό συμβαίνει στους δρόμους της Άγκυρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Δευτέρας. Αυτή, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, είναι η 17η απαγωγή και εξαφάνιση στην Τουρκία.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος παραθέτει και ανάρτηση του πατέρα του θύματος στο Twitter με το οποίο καταγγέλλεται η απαγωγή. Ο πατέρας υποστηρίζει ότι ο γιος του απολύθηκε από την κρατική υπηρεσία που δούλευε το 2016, και απήχθη στις 21 Απριλίου του 2018 λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τον ρίξανε μέσα σε ένα μαύρο βαν μάρκας Volkswagen, που συνηθίζει να χρησιμοποιεί η ΜΙΤ.

Όπως αναφέρει ο Μποζκούρτ το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει και πάλι τις παράνομες απαγωγές, μια πρακτική που θυμίζει, όπως λέει, τη σκοτεινή περίοδοι της δεκαετίας του ’90. Οι απαγωγές φαίνεται να έχουν διαπραχθεί από άτομα που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση ως μέρος μιας εκστρατείας εκφοβισμού των επικριτών και αντιπάλων του προέδρου της Τουρκίας.

hellasjournal.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications