7 τάνκερ στον αέρα υπό τον φόβο ρωσικής εκδίκησης: Οι Γάλλοι εξαπολύουν Scalp Naval – Β-1 ρίχνουν JASSM – Αναχαιτίζουν με Pantsir οι Σύροι- Βίντεο
7 τάνκερ στον αέρα υπό τον φόβο ρωσικής εκδίκησης: Οι Γάλλοι εξαπολύουν Scalp Naval – Β-1 ρίχνουν JASSM – Αναχαιτίζουν με Pantsir οι Σύροι- Βίντεο

Kαι στρατηγικά Βομβαρδιστικά B-1B έριξαν στην μάχη της Συρίας οι ΗΠΑ εξαπολύοντας κύματα πυραύλων ΑGM-158 JASSM ενώ οι Γάλλοι εκτός από τα Rafale στο βίντεο που θα δείτε έριξαν και Scalp Naval από την φρεγάτα Aquitaine. Σε ένα τουλάχιστον Βίντεο φαίνεται η χρήση του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir από την συριακή αεράμυνα.

Του Βασίλη Καπούλα

Οι ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία φαίνεται ότι φοβούνται ρωσική αντεκδίκηση.
7 ιπτάμενα τάνκερ ανεφοδιασμού βρίσκονται στον αέρα στην Μεσόγειο έτοιμα να ανεφοδιάσουν μαχητικά των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανία. Παρόλο που η «πρόβα» τελείωσε προς το παρόν, υπάρχει έκδηλη ανησυχία και ιδιαίτερος εκνευρισμός μέσα στις ΗΠΑ….
Βομβαρδίστηκαν οι στρατιωτικές βάσεις κοντά σε Al Rahibeh, Qalamoun στο Rif Dimashq, Al Kiswah, επιστημονικό κέντρο στη Rif-Hama και αποθήκη όπλων στη Homs.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις διευκρίνισε πως οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διπλάσια πυρομαχικά απ’ όσα είχαν χρησιμοποιήσει για το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 εναντίον της στρατιωτικής βάσης του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς.

Συνολικά εκτόξευσαν 120 πυραύλους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα USS Porter, USS Cook και USS Higgins.
Η πλειοψηφία των πυραύλων cruise που εκτοξεύθηκαν από τις εναέριες και πλωτές πλατφόρμες ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας καταρρίφθηκαν από την ρωσική και την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας,

Φανταστείτε τι δύναμη πυρός θα είχε η Ελλάδα αν είχε πάρει πριν χρόνια τις φρεγάτες Fremm. Αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Χτες Μακρόν και Τσίπρας συζήτησαν για αμυντικά θέματα.

Απειλεί η Ρωσία
Οι επιδρομές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον στόχων στη Συρία θα έχουν συνέπειες, προειδοποίησε ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.
«Οι προειδοποιήσεις μας δεν εισακούστηκαν […] Εκ νέου μας απειλούν», δήλωσε ο κ. Αντόνοφ. «Έχουμε προειδοποιήσει πως τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες».

Τόνισε πως η ευθύνη για το τι θα ακολουθήσει ανήκει αποκλειστικά στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και το Παρίσι.
Δεν έδωσε ωστόσο λεπτομέρειες για τι μορφές θα μπορούσε να λάβει η ρωσική αντίδραση.
Αιχμές για την απόφαση της Δύσης, και ειδικά των ΗΠΑ, να βομβαρδίσουν την περιοχή της Δαμασκού άφησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ειρωνικά πως μόνο «πραγματικά ξεχωριστές» χώρες βομβαρδίζουν πρωτεύουσες άλλων χωρών που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό περί ηθικής ηγεσίας στον κόσμο και δηλώνουν πως είναι ξεχωριστοί. Πρέπει να είσαι πραγματικά ξεχωριστός για να βομβαρδίσεις την πρωτεύουσα της Συρίας».

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications