Η Ρωσία έχει ήδη προμηθεύσει τη Συρία έως και 40 συγκροτήματα Pantsir S-1
Η Ρωσία έχει ήδη προμηθεύσει τη Συρία έως και 40 συγκροτήματα Pantsir-καβούκι S-1

Πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικών όπλων αυτοπροωθούμενο ZRPK επίγειο Patsir S-1. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 9 Απριλίου - RIA Novosti. Η Ρωσία τα τελευταία χρόνια έχει παραδώσει στη Συρία 40 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων όπλων "Pantsir-S1(καβούκι)" για την προστασία από αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με μια πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας , σύμφωνα με το RIA Novosti.

Νωρίτερα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τη νύχτα της Δευτέρας η αεροπορική επίθεση στο Συριακό αεροδρόμιο T-4 προκλήθηκε από δύο Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15 – όπου τρεις πύραυλοι έφτασαν στον στόχο τους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε καταρρίφθηκαν από την αεροπορική άμυνα της Συρίας, σημειωτέον ότι οι Ρώσοι σύμβουλοι δεν τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης , υπάρχουν θύματα.
"Η Ρωσία έχει παραδώσει στη Συρία έως και 40 συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων και πυροβόλων όπλων" Pantsir-S1 "για προστασία από αεροπορικές επιθέσεις, που αφορούν εξαγωγές και όχι προμήθειες από το Υπουργείο Άμυνας", ανέφερε η πηγή, χωρίς να διευκρινιστούν άλλες λεπτομέρειες.

Το ZRPK 96K6 "Pantsir-S1" (για την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ - SA-22 Greyhound) είναι ένα αυτοπροωθούμενο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων βασισμένο στο έδαφος σχεδιασμένο στο γραφείο σχεδιασμού μηχανημάτων και εργαλείων στην Tula και πήρε το όνομά του από τον ακαδημαϊκό AG Shipunova (συμπεριλαμβάνεται στα συμπλέγματα μεγάλης ακρίβειας JSC "NPO" High Precision

Το "Pantsir-S1" είναι σχεδιασμένο για την εγγύς κάλυψη των στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένων των συγκροτημάτων για την άμυνα μεγάλης εμβέλειας από όλα τα σύγχρονα και προοπτικά μέσα αεροπορικής επίθεσης. Το ZRPK Pantsir-S1 μπορεί επίσης να καλύπτει αντικείμενα που πρέπει να προστατεύονται από απειλές επίγειες και επιφανειακές.

Το ZRPK είναι χτισμένο στο πλαίσιο φορτηγού αυτοκινήτου για μεγαλύτερη κινητικότητα, φέρει οπλισμό από δύο πυροβόλα των 30 χιλιοστών, το καθένα από τα οποία μπορεί να κάνουν μέχρι 40 ριπές ανά δευτερόλεπτο, καθώς και 12 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

tokoutsavaki - http://ria.ru/syria

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications