Δείτε τη μεγάλη απάτη: Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος
Δείτε τη μεγάλη απάτη: Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος

Δείτε τη μεγάλη απάτη: Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος

O τρόπος που οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας κερδίζουν εκατομμύρια από τους πολίτες είναι πολύ απλός αλλά δύσκολα γίνεται αντιληπτός από κάποιον.

Ο πρώτος τρόπος είναι με τον όρο ειδικές χρεώσεις οι οποίες μάλιστα είναι ανάλογες με τις κιλοβατώρες που έχει κάψει η χελώνα. Αν δηλαδή κάποιος με τα ίδια τετραγωνικά και τις ίδιες συσκευές κάψει λιγότερο ρεύμα θα πληρώσει λιγότερα. Οι ειδικές χρεώσεις ουσιαστικά είναι ένα απλό τέχνασμα ώστε οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να μπορεί να εισπράττουν ουσιαστικά τα ανεξόφλητα ποσά αλλά και έξοδα δικτύου καθώς και μία κλιμακούμενη οικονομική επισφάλεια προς όφελός της και προς όφελος των εργαζομένων τους παρέχοντάς τους ταξίδια, bonus ακόμα και δωρεάν ρεύμα σε πολλές περιπτώσεις στην πλάτη των πολιτών.

Ένας δεύτερος τρόπος που επίσης είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτός είναι το ίδιο το ρεύμα που υποτίθεται ότι καίτε. Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν την δυνατότητα να στέλνουν ρεύμα σε ολόκληρες περιοχές με ανάλογη τάση και με ανάλογο συνημίτονο Φ. Αυτό είναι που έχει και την μεγαλύτερη σημασία. Όταν για παράδειγμα παρέχεται ρεύμα με αυξημένο συνημίτονο σε μία περιοχή τότε ουσιαστικά υπερχρεώνει ολόκληρη την περιοχή, τον οικισμό ακόμα και μια ολόκληρη πόλη.

Στα αριστερά βλέπουμε μία μεγάλη βιομηχανία που πληρώνει 366.175 ευρώ ρεύμα τα 41.835,06 είναι λόγο της υπερχρέωσης και του ρόλου που παίζει το συνημίτονο φ.

Περνάει το ρεύμα από την χελώνα αλλά ουσιαστικά δεν καταναλώνετε αλλά γυρίζει πάλι πίσω στην εταιρεία που σας παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το κάψατε αλλά ουσιαστικά απλά πέρασε από την χελώνα σας χωρίς εσείς καν να το γνωρίζετε και χωρίς καν να μπορείτε με κάποιον τρόπο να το ελέγξετε και να το αποτρέψετε αυτό. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο αλλά θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στους λογαριασμούς και να δείτε τις τιμές του συνημίτονου Φ που αναγράφονται στον λογαριασμό σας κάθε μήνα και εκεί φαίνεται το μέσο όρο του μήνα.

Με λύπη θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι όλους τους μήνες σταθερό αλλά κάποιους μήνες είναι μεγαλύτερο και εντελώς συμπτωματικά εκείνους τους μήνες που το συνημίτονου Φ είναι μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο περσινό ή προπέρσινο λογαριασμό σας τον ίδιο μήνα έχετε πληρώσει περισσότερα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες ο πάροχος της ηλεκτρικής σας ενέργειας ήθελε να έχει μία καλύτερη οικονομική ρευστότητα και επέλεξε την περιοχή σας. Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη. Θα αποκτήσετε καλύτερη εικόνα αν ανοίξετε του λογαριασμούς του ρεύματος των τελευταίων τριών ετών.

Αυτό οι εταιρείες το έχουν σύστημα και το κάνουν κάθε 6 μήνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές φορές να απορείτε γιατί ο λογαριασμός σας να είναι πιο φουσκωμένος από το συνηθισμένο Το ιδανικό είναι το συνημίτονο Φ να είναι μονάδα ώστε ότι ρεύμα μπαίνει στο σπίτι σας να μην πηγαίνει σε “απώλειες δικτύου” όπως τις ονομάζουν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αλλά μόνο προς κατανάλωση από τις συσκευές σας.

cyclades24.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications