Ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις σε Κριμαία- Αμπχαζία – Ολοι οι έφεδροι Ρώσοι για «επανεκπαίδευση» διάρκειας δύο μηνών(vid)
Ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις σε Κριμαία- Αμπχαζία – Ολοι οι έφεδροι Ρώσοι για «επανεκπαίδευση» διάρκειας δύο μηνών

Περίεργες και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις έχουμε από χθες στην ρωσική ομοσπονδία , αρχικά με την ενεργοποίηση της εφεδρείας και στην συνέχεια με τις ασκήσεις των τακτικών ενόπλων δυνάμεων.

Σοκ και δέος από την αιφνιδιαστική κίνηση της Μόσχας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο καλούνται όλοι οι έφεδροι Ρώσοι για «επανεκπαίδευση» διάρκειας δύο μηνών.

«Το 2018 όλοι οι πολίτες της Ρωσίας που ανήκουν στις εφεδρείες καλούνται να υπηρετήσουν ξανά στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, στα Σώματα ασφαλείας και στις Υπηρεσίας Ασφαλείας». Η στρατιωτική εκπαίδευση θα γίνει σε προκαθορισμένο χρόνο σύμφωνα με τις εκτελεστικές διαταγές.

Το διάταγμα μπαίνει σε ισχύ από τις 19 Μαρτίου» ανέφερε η ανακοίνωση.Η 1η Στρατιά φρουράς ξεκίνησε και αυτή ασκήσεις. Ταυτόχρονα και η Λευκορωσία, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας μαζί με τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Ασφαλείας διατάχθηκαν να ελέγξουν την κατάσταση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την γενική κατάσταση των ΕΔ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την ίδια στιγμή ξεκίνησαν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στα νότια τμήματα της χώρας και ειδικά στην Κριμαία , αλλά και στις αποσχισθείσες γεωργιανές περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Οι ασκήσεις άρχισαν στις 19 Μαρτίου, την επομένη της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών της Ρωσίας, οι οποίες κατέστησαν πρόεδρο ξανά τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δήλωσαν ότι περίπου 8.000 στρατιώτες συμμετείχαν στις ασκήσεις, κάνοντας χρήση πολλαπλούς συστημάτων πυραύλων, συστήματα πυροβολικού και άλλα όπλα. Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν σε πλήρη κινητοποίηση όμως και τις δυνάμεις τους σε Αμπχαζία και Νότια Οσετία, δύο αποσχισθείσες γεωργιανές περιοχές, τις οποίες αναγνώρισε η Μόσχα το 2008.

Στην επικίνδυνη περιοχή της Τσετσενίας η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη, εφόσον όμως ο τοπικόw κυβερνήτης R. Kadyrov, έβγαλε για ασκήσεις το 42ο μηχανοκίνητο σύνταγμα πεζικού, με τους σκληροτράχηλους Τσετσένους οι οποίοι « οργώνουν παντού» .Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτές οι πολεμικές εξελίξεις , το ρωσικό υπουργείο άμυνας ξεκίνησε μια πρωτοφανή αναδιοργάνωση της 58ης στρατιάς με περιοχή ευθύνης τα νότια….Γεωργία , Αζερμπαϊτζάν μέχρι την Τουρκία και την Αρμενία, ενδεικτικό των αληθινών προθέσεων του ρωσικού επιτελείου .

Η συγκεκριμένη στρατιά θα ενισχυθεί σημαντικά με το σχηματισμό δύο νέων μηχανοκίνητης και τεθωρακισμένης μεραρχιών εξοπλισμένες με ΤΟΜΑ BMP-3 καθώς και με εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-72B3.Έδρα των νέων σχηματισμών θα αποτελέσουν εγκαταστάσεις στις πόλεις Mozdok και Vladikavkaz ( κοντά στην Γεωργία –Αζερμπαϊτζάν ).

Μέρος των μονάδων της 58ης στρατιάς θα μετακινηθούν στην Σταυρούπολη και στο Κρασνοντάρ. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία διαμορφώνει μια τρομερή σε ισχύ και αποτελεσματικότητα πολεμική δύναμη κατά του ΝΑΤΟ «κλειδώνοντας» τα νότια σύνορα της .Όπως είπε στα «Νέα» αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΑΜ μέχρι το τέλος του 2018, θα ενταχθούν στην 58η στρατιά δύο νέες μεραρχίες, μία μηχανοκίνητη και μία τεθωρακισμένη .

Ένα σημαντικό στοιχείο της τρέχουσας αναδιοργάνωσης είναι ο εξοπλισμός των υπαρχόντων και νεοσυσταθέντων μονάδων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έτσι, όλες οι μονάδες θα παραλάβουν ΤΟΜΑ BMP-3, ενώ τα άρματα μάχης θα αποτελούν την τελευταία τροποποίηση του αναβαθμισμένου άρματος μάχης T-72B3.

Στην ουσία κλειδώνουν όλα τα νότια σύνορα τους οι Ρώσοι στρατηγοί ( Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν) στοχεύοντας όμως ακόμα πιο μακριά …πιο βαθιά προς την…Τουρκία η στάση της οποίας , κάτω από ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να αλλάξει λόγω των «αδελφών» Αζέρων, Τουρκμένων, Καζάκων και λοιπών τουρκογενών πληθυσμών. Άλλωστε την Κριμαία δεν την έχει αναγνωρίσει ο « φίλος» του Πούτιν …Ρ.Ν. Ερντογάν λόγω των αδελφών Τατάρων..να μην ξεχνιόμαστε .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications