Ο Λαβρόφ λέει ότι οι Αμερικανικές, Βρετανικές και Γαλλικές ειδικές δυνάμεις «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Συρίας
Ο Λαβρόφ λέει ότι οι Αμερικανικές, Βρετανικές και Γαλλικές ειδικές δυνάμεις «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Συρίας

Οι Αμερικανοί στρατιώτες οδηγούν στρατιωτικό όχημα στο χωριό Al-Kherbeh, στη βόρεια επαρχία Αλέππο, Συρία 24 Οκτωβρίου 2016 © Khalil Ashawi / Reuters

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καταδίκασε την παράνομη παρουσία Αμερικανικών στρατευμάτων του συνασπισμού στη Συρία, λέγοντας ότι οι δυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται επί τόπου ισοδυναμούν με "άμεση εμπλοκή στον πόλεμο".

"Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας από τις ΗΠΑ - δεν το αρνούνται πλέον - του Ηνωμένου Βασιλείου , της Γαλλίας και από αρκετές άλλες χώρες", ανέφερε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Καζακστάν που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο.

"Έτσι, δεν είναι μόνο ένας« ο πληρεξούσιος στον πόλεμο », αλλά μια άμεση συμμετοχή πολλών στον πόλεμο», τόνισε ο διπλωμάτης.

Ο συνασπισμός των ΗΠΑ είναι "παράνομος" από την άποψη του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Λαβρόφ. "Αλλά είμαστε ρεαλιστές και καταλαβαίνουμε ότι δεν θα πολεμήσουμε μαζί τους. Επομένως, συντονίζουμε τουλάχιστον ενέργειες για την αποφυγή αθέλητων συγκρούσεων. Ο στρατός μας διατηρεί πάντα επαφή με τους Αμερικανούς διοικητές που ηγούνται της επιχείρησης στο έδαφος της Συρίας ».

Η Μόσχα βρίσκεται επίσης σε "μόνιμο διάλογο" με τους αξιωματούχους του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ "που πράγματι ηγούνται της επιχείρησης επί τόπου", ανέφερε ο υπουργός.

Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης ότι οι επιθέσεις εναντίον των Συριακών και φιλο-Συριακών δυνάμεων στις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ περιοχές αξίζουν καταδίκης, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα και «επίσημα» διαβεβαιώσεις ότι η παρουσία του Αμερικανικού στρατού στη Συρία έχει ως στόχο «αποκλειστικά» την καταπολέμηση των τρομοκρατών.

Ο Λαβρόφ επίσης επέκρινε τις παρατηρήσεις του απεσταλμένου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, για την ετοιμότητα της Ουάσινγκτον να «βομβαρδίσει τη Δαμασκό και ακόμη και το προεδρικό μέγαρο του Μπασάρ Ασάντ, ανεξάρτητα από την παρουσία των ρωσικών αντιπροσώπων εκεί». Είναι μια ανεύθυνη δήλωση ", δήλωσε ο Λαβρόφ.

tokoutsavaki - www.rt.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications