Φοβισμένος ο Βούτσης: «Οι παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο!»
Φοβισμένος ο Βούτσης: «Οι παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο!»

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του κ. Βούτση, ότι κάποιες Παμμακεδονικές Οργανώσεις απέστειλαν εξώδικες δηλώσεις, με τις οποίες απειλούν τους βουλευτές με θάνατο ή ισόβια, σε περίπτωση που υπερψηφίσουν σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

«Κάποιοι ξέφυγαν. Μοιράστηκαν κείμενα Παμμακεδονικών Οργανώσεων, που λίγο πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και με ποινή θανάτου αν τολμήσει κάποιος να ψηφίσει τη πρόταση του ΥΠΕΞ για σύνθετη ονομασία στη Βουλή. Κάποιοι ξέφυγαν. Και δεν είμαστε, ούτε ουδέτεροι, ούτε γραφειοκράτες να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «εξώδικο» που λαμβάνουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, προειδοποιούνται ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό».

Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση των τεσσάρων Ενώσεων προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αριθμεί 25 σελίδες στις οποίες αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες «αιτούνται» «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Επίσης κάνουν λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications