Τους… τρολάρει η Ρωσία: «Μπορεί το δηλητήριο να προήλθε και από τη Βρετανία»
Τους… τρολάρει η Ρωσία: «Μπορεί το δηλητήριο να προήλθε και από τη Βρετανία»

Η «φωτιά» που έχει ανάψει στις σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία λόγω της απόπειρας δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του δεν θα σβήσει εύκολα. Τώρα, η Μόσχα δηλώνει πως μπορεί νευροτοξικός παράγοντας Novichok που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση να προήθλε από την ίδια τη Βρετανία. Κι όχι μόνο.

Ο διπλωματικός πόλεμος στον απόηχο της δηλητηρίας του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, καλά κρατεί. Η Ρωσία, με κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να διώξει από πάνω της την κατηγορία πως έχει οποιαδήποτε ευθύνη.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες (σ.σ. τόσους θα διώξει και η Βρετανία), ήρθε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα να… πετάξει το μπαλάκι στη Βρετανία και σε άλλες χώρες!

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη Γιούλια βρέθηκαν στις αρχές του μήνα αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο στο Σάλσμπερι της Βρετανίας. Παραμένουν και οι δύο νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ρωσία: Ίσως προήλθε από τη Βρετανία το Novichok

Δεν αποκλείεται, είπε η Ζαχάροβα, η ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά του Σκριπάλ της κόρης του να έχει προέλευση την ίδια τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σλοβακία, τη Σουηδία ή την Τσεχία.

«Η πιθανότερη πηγή προέλευσης αυτού του παράγοντα είναι χώρες, οι οποίες πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για χημικές ουσίες για το πρόγραμμα ‘Novichok’ από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα… Αυτές οι χώρες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σλοβακία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σουηδία. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα και για τις ΗΠΑ», είπε η Ζαχάροβα στο δίκτυο Rossiya 24.

«Αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός και άλλοι Βρετανοί ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση παραδώσουν ένα δείγμα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε, θα καταστεί σαφές ποιές χώρες ανέπτυσσαν τις αντίστοιχες ουσίες», πρόσθεσε, ερμηνεύοντας την άρνηση του Λονδίνου να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications