Ο πλήρης εξευτελισμός κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Η Τουρκία κατηγορεί 10χρονη Κούρδισσα για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης!
Ο πλήρης εξευτελισμός κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Η Τουρκία κατηγορεί 10χρονη Κούρδισσα για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης!

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση της 21χρονης Halaz Secer, που είχε συλληφθεί με άλλους οκτώ τούρκους υπηκόους κουρδικής καταγωγής στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το δικαστήριο, όπως έχει αποφανθεί και για άλλους δύο Κούρδους από τους συνολικά εννέα συλληφθέντες τον Δεκέμβριο, έκρινε ότι η νεαρή δεν θα έχει δίκαιη δίκη αν εκδοθεί στη χώρα της. Έκρινε, επίσης, ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται από την τουρκική Δικαιοσύνη δεν συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά ούτε καν αδικοπραξία, όπως η αναφορά ότι συμμετείχε σε διαμαρτυρίες και σε ανάρτηση πανό. Αναφερόμενη στο υλικό που απέστειλε η τουρκική Δικαιοσύνη, η εισαγγελέας

Έδρας, Ουρανία Σταθέα, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην απορριπτική πρόταση που υπέβαλε ότι η νεαρή Κούρδισσα κατηγορείται από την Τουρκική Δικαιοσύνη ότι συγκρότησε και διοικούσε τρομοκρατική οργάνωση από τα δέκα χρόνια της! Με ισχυρή δόση χιούμορ η εισαγγελέας γράφει χαρακτηριστικά:

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι αποδίδεται μία κατηγορία για συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007, όταν δηλαδή η εκζητούμενη ήταν δέκα ετών. Μπορεί να θεωρήσουν ότι και σε μικρότερη ηλικία, των επτά ή και των έξι ετών, διεύθυνε τρομοκρατική οργάνωση».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, τα στοιχεία είναι «αόριστα και ασαφή και η κατηγορία έωλη». Η ίδια η εκζητούμενη αρνήθηκε την κατηγορία και, μεταξύ άλλων, είπε ότι έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές στη χώρα της και έχει κρατηθεί από λίγους μήνες κάθε φορά. Την πρώτη, όπως είπε, της έσπασαν το πόδι και τα πλευρά, χωρίς να την πάνε καν στο νοσοκομείο, την δεύτερη οι αστυνομικοί της προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, καθώς της το χτύπησαν πάνω στο τζάμι του περιπολικού, ενώ την τρίτη, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, της έσπασαν το χέρι.

Όπως είπε, στην Ελλάδα ήρθε λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή της και διέμενε στο σπίτι ενός φίλου του πατέρα της στην Αθήνα, ετοιμάζοντας τα χαρτιά της για να κάνει αίτηση ασύλου, την οποία έκανε τελικά μετά τη σύλληψή της. Ως μάρτυρας υπέρ της εξετάστηκε ο πρώην βουλευτής, νυν συντονιστής της πολιτικής γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Στάθης Λεουτσάκος.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν περίπου 50 αλληλέγγυοι, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Η 21χρονη, μετά το τέλος της διαδικασίας, οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς κρατείται και για αδικήματα στην Ελλάδα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications