Δρ Robert Shoch: Το σημερινό κεφαλή της Σφίγγας δεν είναι πραγματικό, η σχέση με αρχαίους Έλληνες - Μέγα Αλέξανδρο
Δρ Robert Shoch: Το σημερινό κεφαλή της Σφίγγας δεν είναι πραγματικό

Κάποιοι λένε ότι η Μεγάλη Σφίγγα είναι χιλιάδες χρόνια παλαιότερη απο οτι πιστεύεται. Οι διαμάχες για την ηλικία της στην αρχαιολογική κοινότητα κρατάει πολλές δεκαετίες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο γεωλόγος Dr. Robert Shoch του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ήταν ο πρώτος που ανέδειξε στην επιστημονική κοινότητα ότι η σφίγγα ειναι του 5000 ή 7000 π.Χ., πριν από την αιγυπτιακή δυναστεία .

"Το 1990 επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αίγυπτο. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να διερευνήσω τη Μεγάλη Σφίγγα από γεωλογικής άποψης. Πιστεύω ότι οι Αιγυπτολόγοι δεν εκτιμούσαν σωστά την ηλικία της, σύντομα ανακάλυψα ότι τα γεωλογικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα δεδομένα των Αιγυπτολόγων ", γράφει ο Shoch στην ιστοσελίδα του.

Οι Αιγυπολόγοι πιστεύουν ότι η Σφίγγα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήν. Πιστεύεται ότι αυτός οργάνωσε την κατασκευή της Σφίγγας το 2500 π.Χ. Αλλά οι γεωλογικές ενδείξεις δείχνουν οτι ειναι πολύ παλιότερης εποχής. Η Σφίγγα είναι σκαλισμένη σε βράχο στον χώρο κατασκευής, εκτός από το σώμα της Σφίγγας η δομή περιλαμβάνει και το τείχος που την περιβάλλει.

'Βρήκα ίχνη διάβρωσης, τα οποία, κατά την άποψή μου, θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο ως αποτέλεσμα καταιγίδων και της ροής του νερού. Αλλά η Σφίγγα βρίσκεται στην έρημο της Σαχάρας, αυτή η περιοχή ήταν πολύ ξηρή τα τελευταία 5000 χρόνια '. Ο Shoch ερεύνησε πολλές γειτονικές δομές για να τις συγκρίνει με τη Σφίγγα.

Οι δομές αυτές είχαν ίχνη διάβρωσης άνεμου και απο την άμμο, που διαφέρουν σημαντικά από τη διάβρωση που κάνει νερό. Έφτασε στο συμπέρασμα ότι η Σφίγγα κτίστηκε σε μια προηγούμενη περίοδο, περίπου 5000 έως 9000 π.Χ., όταν υπήρχαν περισσότερες βροχοπτώσεις στην περιοχή αυτή. Μετά από μια λεπτομερή μελέτη, ο Shoch κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Φαραώ Χεφρήν είχε διατάξει να αποκατασταθεί η Σφίγγα για να γίνει μέρος του τάφου του.

Την εποχή εκείνη η Σφίγγα ήταν ήδη αρκετών χιλιάδων ετών. Στη δυναστική εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, η Σφίγγα μπορούσε να είχε υποστεί αλλαγές. "Είναι προφανές ότι το σημερινό κεφάλι δεν είναι το αρχικό κεφάλι. Το αρχικό κεφάλι θα πρέπει να έχει επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες και τη διάβρωση οπως η υπόλοιπη δομή του.

Στη δυναστική εποχή, έκαναν ένα νέο κεφάλι, έχοντας επεξεργαστεί το αρχικό, με αποτέλεσμα να γίνει μικρότερο ", πιστεύει ο Shokh. Επίσης πρότεινε ότι αρχικά το σχήμα του κεφαλιού είχε σχήμα λιονταριού και όχι σφίγγας.

Μια τέτοια δήλωση προκάλεσε έκπληξη μεταξύ των επιστημόνων, ιστορικών και αιγυπτιολόγους, και ισχυρίστηκε ότι στην Αίγυπτο κατά την αρχαιότητα, υπήρχε ένας άλλος πολιτισμός ικανός να κατασκευάσει τη Σφίγγα.

Μέλλον σωστά τα λεει ο Δρ Robert Shoch βλέπε λιοντάρια στην Αμφίπολη, και στην Αίγυπτο ειναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά πάσα πιθανότητα, και οι πυραμίδες ηταν εκεί πριν τους Αιγυπτίους που τις οικειοποιήθηκαν ως δίκες τους κατασκευές, και αν το πάμε πιο μακρυά ειναι οι ιδιοι που δημιούργησαν τις πυραμίδες στον πλανήτη Aρη (όπως μαρτυρούν οι μεγάλες πυραμίδες και το πρόσωπο στην Κυδωνία)ποιοι ειναι αυτοι;

Ο Χέλσινγκ περιγράφει τις τηλεπαθητικές επαφές της εταιρείας Βριλ στην ναζιστική Γερμανία και AHNENERBE με τους εξωγήινους που κατοικούν στο ηλιακό σύστημα αλδεβαράν, στον αστερισμό του Ταύρου, σε απόσταση 68 ετών φωτός από τη γη. «Οι εξωγήινοι αποκαλύπτουν ότι η κυρίαρχη φυλή των ξανθών ανθρώπων-θεών άρχισε να αποικίζει άλλα πλανητικά συστήματα πριν από 500 και πλέον δισεκατομμύρια χρόνια». "Είναι φυτά τ' ουρανού οι Έλληνες, και όχι της γης, γιατί στον ουρανό Βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά". (Πλάτωνας Τίμαιος 23 d - e). ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications