Το καθημερινό πρόγραμμα μιας Ελληνίδας αστυνομικού στην ομάδα ΔΙΑΣ
 Το καθημερινό πρόγραμμα μιας Ελληνίδας αστυνομικού στην ομάδα ΔΙΑΣ

Το καθημερινό πρόγραμμα μιας γυναίκας αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μία από τις μόλις πέντε γυναίκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η αρχιφύλακας Βαρβάρα Καράμαλα, προστάτιδα μονογονεϊκής οικογένειας, προσπαθεί να συνδυάσει την αγάπη της προς τη δουλειά και τον 8χρονο γιο της.

«Είναι επιλογή μου να βρίσκομαι σε μάχιμη υπηρεσία, στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη είμαστε μόνο πέντε γυναίκες, γεγονός που σημαίνει πως ίσως υπάρχει μόλις μία γυναίκα σε κάθε βάρδια.

Οι άντρες συνάδελφοι μας συμπεριφέρονται άψογα, σαν να είμαι μια από αυτούς» ανέφερε η κ. Καράμαλα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις κι εγώ χαίρομαι που είμαι στην υπηρεσία της δίκυκλης αστυνόμευσης.

Κάθε φορά που τελειώνω το ωράριο μου σκέφτομαι πως έκανα αυτό που πρέπει για το παιδί μου και τους συμπολίτες μου» πρόσθεσε.

«Οι γυναίκες είμαστε πιο ευαίσθητες, γι΄ αυτό και κάποιες προτιμούν τα γραφεία. Διότι ως ομάδα ΔΙΑΣ καλούμαστε πρώτοι σε τροχαία, σε κλοπές και ληστείες.

Θυμάμαι όταν κληθήκαμε να συλλάβουμε έναν χρήστη ουσιών που απειλούσε περαστικούς με ένα μαχαίρι και ως συνοδηγός κατέβηκα πρώτη από τη μηχανή για να του το αποσπάσω. Δύσκολη ήταν και η στιγμή του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε μπροστά από το δημαρχείο.

Η μόνη φορά που σκέφτηκα πως ίσως ήρθε η ώρα να φύγω από την ομάδα, διότι τη μια στιγμή μιλάς με τους ανθρώπους και σε λίγα λεπτά φεύγουν από τη ζωή» θυμήθηκε η αρχιφύλακας.

Συνδυάζεται η συγκεκριμένη δουλειά με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις;

«Εφόσον δεν υπάρχει σταθερό ωράριο και οι βάρδιες είναι άλλοτε πρωί, άλλοτε μεσημέρι κι άλλοτε βράδυ χρειάζεσαι υποστήριξη από το κοντινό περιβάλλον.

Δεν φτάνουν οι 24 ώρες, γιατί μια μητέρα έχει επίσης να κανονίσει το διάβασμα του παιδιού, το φαγητό και να είναι δίπλα του σε όλες τις δραστηριότητες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications