Ο Στρατηγός ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος για την «αρπαγή» στον Έβρο
Ο Στρατηγός ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος για την «αρπαγή» στον Έβρο

Ο τ. Διοικητής της «XII ΜΚ/ΜΠ» Στρατηγός ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος , ένας Στρατηγός που δεν καταλάβαινε ,ούτε απο Πασάδες ,ούτε απο Χοτζάδες και ξέρει την περιοχή καλύτερα απο τον καθένα ,τα λέει έξω απο τα δόντια !

Αυτές τις ώρες η σκέψη όσων υπηρετήσαμε και υπηρετούμε στις ΕΔ της Χώρας μας αλλά και όλου του ελληνικού λαού είναι κοντά στα δύο παλικάρια μας, τον Ανθυπολοχαγό Μητρετωδη Άγγελο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Κουκλατζη Δημήτρη, που οι θρασύδειλοι Τούρκοι κρατούν “ομήρους” στην Αδριανούπολη.

Οτι είναι δειλοί το έχουν αποδείξει σε πολλές στιγμές της ιστορίας τους. Και μόνο ότι κήρυξαν τον πόλεμο στην Γερμανία λίγο πριν την πτώση του Βερολίνου το 1945 δείχνει το μέγεθος της δειλίας τους.

Για το θράσος τους όμως ευθύνεται η επιδειχθείσα μέχρι τούδε υποχωρητικότητα και ατολμία της Ελληνικής κυβερνήσεως σε πλείστες περιπτώσεις.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε το ίδιο επιπόλαιοι και προκλητικοί όσο οι ιταμοι γείτονες.
Αντίθετα, πρέπει να επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων.

Άλλο ψυχραιμία όμως και άλλο απραξία.
Η τελευταία ενισχύει την θρασύτητα.
Η απαίτηση όλων των Ελλήνων είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο παλικαριών μας εδώ και τώρα !!!!

veteranos.gr

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

Επειδή έχουν γραφτεί πολλά αυτες τις ημερες για το επεισοδιο στον Εβρο θελω να καταθέσω την άποψη μου που νομίζω είναι σκληρή για την δική μας πλευρά. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις δεήσεις για την επιστροφή τους λογω της γραφικοτητας της ενέργειας. ΠΡΩΤΟΝ. Εάν το περιπολο το Τουρκικό είχε συνθεση 7 ανδρών γιατί βγαίνει Ελληνικο με 2 άνδρες. Περίπολο με 7 άνδρες είναι περίπολο μάχης. Εάν ήταν για καιρό και το Τουρκικό με 2 άνδρες τότε καλώς. Αλλά γιατί άλλαξε σε 7 ξαφνικά. Κάποιος λογος θα υπήρχε και καποιος σχεδιασμός απο την εκεί πλευρά. Τώρα να έρθουμε στην καταθεση των 2 Ελλήνων. Εχεις την αίσθηση ότι βγηκαν οι πρόσκοποι στο δασος....Είδαμε πατηματα στο χιονι και τα ακολουθησαμε τραβόντας video. Ψάχναμε μηπως υπηρχαν λαθρομετανάστες...... Τα ιχνη ομως στο χιονι οδηγουσαν στον Τουρκικό τομέα... Δηλαδή εαν δεν επεφταν πανω στην Τουρκική περιπολο που θα εφταναν ....... Πόσο μέσα θα εμπαιναν ??? Και συνεχιζουν ... Φτασαμε σε ενα δεντρο και βγήκαν ξαφνικα μπροστα μας οι Τούρκοι... Προφανώς και τους περίμεναν γιατί θα τους ακουγαν που μιλούσαν. Ο πλήρης αιφνιδιασμός που απαγορευεται στην στρατιωτική τεχνη.Θεωρώ ότι ειναι και είμαστε τυχεροι που δεν τους σκοτωσαν. Θα μπορουσαν. Τους ηθελαν ζωντανούς. Τους ηθελαν αιχμαλωτους. Οταν τους τελευταιους 2 μηνες εχουν συμβεί όλα αυτα στα ΙΜΙΑ , Στην Κυπριακή ΑΟΖ , στον εμβολισμό του σκαφους τοθ λιμενικού ΔΕΝ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ( ειναι να κλαις ) ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΣΑΡΚΑ ΧΑΛΑΡΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ. Γρήγορα οι διοικητες τους όλων των προισταμένων σχηματισμών της περιοχής με μετάθεση στους στρατιωτικους φούρνους στο Μενίδι. Σωτηρης Στέλιος. Εφεδρος Ανθυπιλαρχος.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications