Ιδού η δύναμη του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο – Τι δυνάμεις διαθέτουν οι Τούρκοι
Ιδού η δύναμη του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο – Τι δυνάμεις διαθέτουν οι Τούρκοι

Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που λόγω της μεταξύ τους αντιπαλότητας, έχουν συγκεντρώσει τεράστια δύναμη πυρός σε μια σχετικά μικρή περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στο Αιγαίο εάν υπάρξει γενικευμένη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες, θα αντιπαρατεθούν λίγο πολύ 29 φρεγάτες(!) την ίδια στιγμή που μεγάλες χώρες όπως η Βρετανία διαθέτουν συνολικά 13 φρεγάτες και 6 αντιτορπιλικά.

Παραβάλλοντας λοιπόν τους στόλους των δύο χωρών σύμφωνα με τις επίσημες ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού τους η σύγκριση και ο υπολογισμός της δύναμης πυρός είναι αναπόφευκτοι.

Όσον αφορά τα αποβατικά σκάφη, ο τουρκικός στόλος διαθέτει 4 μεγάλα αποβατικά σκάφη και 22 μικρότερα. Ο ελληνικός στόλος από την πλευρά του διαθέτει 3 πλοία Γενικής Υποστήριξης, 5 αρματαγωγά και 4(;) σκάφη ταχέας μεταφοράς χόβερκραφτ καθώς και σεβαστό αριθμό μικρών αποβατικών και άλλων βοηθητικών πλοίων.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να επισημάνουμε αυτό που τονίζουν τόσο Έλληνες όσο και ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί. Σίγουρα είναι απαραίτητα τα μέσα και οι υποδομές ωστόσο αυτό που κάνει την διαφορά είναι το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό και γενικά, πολλά στοιχεία που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications