Θρίλερ στη Βρετανία με Ρώσο πράκτορα – Βρέθηκε αναίσθητος με την κόρη του σε παγκάκι
Θρίλερ στη Βρετανία με Ρώσο πράκτορα – Βρέθηκε αναίσθητος με την κόρη του σε παγκάκι

Θρίλερ στη Βρετανία με Ρώσο πράκτορα

Ενας Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος των υπηρεσιών παροχής Πρώτων Βοηθειών παραμένει επίσης στο νοσοκομείο.

Ο πρώην Ρώσος πράκτορας είχε καταδικασθεί για προδοσία στη Μόσχα για την παράδοση των ονομάτων δεκάδων ρώσων πρακτόρων στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI6, σύμφωνα με βρετανικές αστυνομικές πηγές.

Η ρωσική πρεσβεία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στην Ρωσία αν αποδειχθεί ότι οι υποψίες για εμπλοκή της στην ασθένεια του πρώην Ρώσου πράκτορα είναι βάσιμες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη.

«Καμία απόπειρα αφαίρεσης αθώας ζωής σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις παγκοσμίως, όπως επεσήμανε από το βήμα του κοινοβουλίου. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ταυτοποίηση της ουσίας που φαίνεται να «χτύπησε» τον Ρώσο διπλό πράκτορα.

Τόσο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όσο και οι υπηρεσίες της κυβέρνησης ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στο Σάλσμπερι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένου και του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ενημερώνονται για τις εξελίξεις, όπως θα αναμένατε. Πρόκειται για μια έρευνα σε εξέλιξη, της οποίας ηγείται η αστυνομία», δήλωσε σε δημοσιογράφους. Ερωτηθείς για το πώς η Μέι θα περιέγραφε τη σχέση της Βρετανίας με τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρωθυπουργός υπήρξε σαφής για τις απόψεις της για τη Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί σοβαρά από αυτά που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τη νοσηλεία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και παραπονέθηκε ότι το περιστατικό χρησιμοποιείται για να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι θέλει πληροφορίες για το περιστατικό από τις βρετανικές αρχές και ζήτησε να τερματιστεί αυτό που χαρακτήρισε «δαιμονοποίηση της Ρωσίας». «Ο τρόπος που περιγράφουν την κατάσταση τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προκαλεί σοβαρή ανησυχία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί.

Σημειώνεται ότι ο Σκριπάλ, ηλικίας 66 ετών είχε καταδικαστεί στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Βρετανίας και είχε καταδικαστεί το 2006 σε φυλάκιση 13 ετών. Απελευθερώθηκε ωστόσο το 2010 στο πλαίσιο ανταλλαγής κατασκόπων, που είχε ακολουθήσει μετά την αποκάλυψη δικτύου Ρώσων πρακτόρων στις ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications