Στον Εβρο πήγε ο Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής αλλά είναι «πολύ αργά για δάκρυα»...
Στον Εβρο πήγε ο Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής αλλά είναι «πολύ αργά για δάκρυα»...

Στην περιοχή του Έβρου και κοντά στο σημείο όπου οι Τούρκοι έστησαν την ενέδρα και συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, βασικός υπεύθυνος της εξέλιξης της όλης υπόθεσης.

Σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του προσάπτουν ότι "Αδιανόητη καθυστέρηση στην προώθηση των εντολών επιφυλακής και μη ύπαρξη μέτρων επιβεβαίωσης της επιφυλακής στα παραμεθορια φυλάκια", ενώ ακόμα και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε.Αποστολάκης που τον είχε στηρίξει για να προωθηθεί στο αξίωμα (για να γίνει αυτό το ΚΥΣΕΑ "καθάρισε" εννέα αντιστρατήγους) είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την υπόθεση.

Περίπτωση να αποστρατευθεί άμεσα δεν υπάρχει για πολλούς λόγους. Αν η αιχμαλωσία είχε γίνει ένα μήνα πριν, δηλαδή πριν γίνουν κρίσεις, τώρα ο Στεφανής θα ήταν ήδη σπίτι του, αλλά πλέον πρέπει να παραιτηθεί και ως εκ τούτου θα υπάρξει αναταραχή στο στράτευμα, οπότε αναγκαστικά μένει.

Είναι ο πρώτος Ελληνας Αρχηγός Στρατού επί της θητείας του οποίου συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι, μετά τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ ο Αρχηγός του Επιτελείου εκτός από την 3η Ταξιαρχία »ΡΙΜΙΝΙ» στην Καβύλη που βρίσκεται αυτή την ώρα, και στην οποία ανήκουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που έχουν απαχθεί από τους Τούρκους, θα περιοδεύσει σε όλους τους σχηματισμούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί νιώθουν ταπεινωμένοι μετά την αιχμαλωσία των δύο συναδέλφων τους και την μη αντίδραση κυβέρνησης και στρατιωτικής ηγεσίας.

Όσον αφορά στις ευθύνες του ΓΕΣ για το επεισόδιο στις Καστανίες και και την επονείδιστη ανακοίνωση αυτό τους αφορά στο σκέλος που δέχθηκαν να εκδοθεί. Η εντολή ήρθε κατ'ευθείαν από το Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή απειλεί και πάλι ο σύμβουλος του Ερτογάν. Ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Ερντογάν εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας συντηρώντας ένα πολεμικό κλίμα την ώρα που δυο Έλληνες στρατιωτικοί δικάζονται από τουρκικό δικαστήριο.

Στις νέες δηλώσεις του ο Μπουλούτ είπε: «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν».

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications