Ισόβια στον αφγανό «πρόσφυγα» που δολοφόνησε 19χρονη στην Γερμανία και είχε αποφυλακιστεί με τον «νόμο Παρασκευόπουλου»
Ισόβια στον αφγανό «πρόσφυγα» που δολοφόνησε 19χρονη στην Γερμανία και είχε αποφυλακιστεί με τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Ο επίλογος μιας στυγερής δολοφονίας γράφτηκε με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Ο λόγος για την αφγανό Χουσεΐν Χαβάρι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από γερμανικό δικαστήριο για τα κακουργήματα του βιασμού και της δολοφονίας μιας 19χρονης γερμανίδας φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ τον Οκτώβριο του 2016.

Και βεβαίως, ο επίλογος αυτός μας κάνει να θυμηθούμε ότι το «μπουμπούκι» αυτό είχε εισέλθει παράνομα ως «ανήλικο προσφυγόπουλο» στην Χώρα μας (αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ενήλικας) και είχε και άλλο (ένα τουλάχιστον) «ανδραγάθημα», καθώς είχε καταδικαστεί σε ποινή 10ετούς κάθειρξης στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013.

Όμως, λόγω των διατάξεων του περιβόητου «νόμου Παρασκευόπουλου», αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγο καιρό για να αποδειχθεί ότι η εγκληματική του δραστηριότητα συνεχίστηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές αρχές δεν γνώριζαν για το παρελθόν του στις φυλακές της Κέρκυρας και ο ίδιος, όταν εισήλθε στην χώρα, ζήτησε άσυλο.
Η κοπέλα που βίασε και σκότωσε, στον ελεύθερό της χρόνο ήταν εθελόντρια στο Φρέιμπουργκ, βοηθώντας «πρόσφυγες». Ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Το έγκλημα είχε πυροδοτήσει κύμα διαμαρτυριών για τους «πρόσφυγες» στην Γερμανία. Ακόμη κι ο επικεφαλής της τοπικής ένωσης αστυνομικών είχε πει ότι ο θάνατος της κοπέλας δεν θα είχε συμβεί, εάν η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν ανοιχτή προς τους «πρόσφυγες».

Ας ελπίσουμε ότι ο επικίνδυνος αυτός εγκληματίας θα υποστεί εξ ολοκλήρου την τιμωρία του και δεν θα υπάρξει μια γερμανική εκδοχή του «νόμου Παρασκευόπουλου» για να τον βγάλει ξανά έξω.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications