Ρωσικά πυραυλοφόρα πλοία, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά παίρνουν θέσεις μάχης για Συρία
 Ρωσικά πυραυλοφόρα πλοία, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά παίρνουν θέσεις μάχης για Συρία

To ρωσικό Ναυτικό κατόπιν εντολής του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν ανέπτυξε εκτάκτως τρεις φρεγάτες στην Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του εν όψει πιθανής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία.

Επίσης οι αεροπορικές βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας στη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση (με αεροσκάφη Tu-22M, Tu-160 και Tu-95) τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή.

Φυσικά στην ίδια τη Συρία, οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή της ΑΒ Χμέιμιμ, έχουν τεθεί σε κατάσταση rediness απογείωσης εντός 5'. "Το προσωπικό της αεροπορική βάση έχει κάνει υπερπροσπάθεια για να επουλώσει τα τραύματα αποκαταστήσει τις ζημιες των τελευταίων μηνών με την επίθεση και τις ζημιές που υπέστη από τα drones των ανταρτών, αλλά και το αεροπορικό δυστύχημα προ δυο εβδομάδων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τα έχει καταφέρει. Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ», δήλωσε στο πρακτορείο Tass στέλεχος της ρωσική Αεροπορίας.

Στην ΑΒ Χμέιμιμ βρίσκονται 4-8 Su-35S, 4-6 Su-30BM, 12-18 Su-25, 12 Su-24, 4-8 Su-34 κλπ.
Μία από τις φρεγάτες που πλέον ήδη στην Α.Μεσόγειο και πέρασαν την Πέμπτη προς Παρασκευή από το Αιγαίο είναι εξοπλισμένη με πυραύλους cruise Kalibr, ενώ με Kalibr είναι εξοπλισμένη και η φρεγάτα που πλέει στην Μεσόγειο.

Συνολικά πέντε ρωσικά πολεμικά πλοία, φρεγάτες και κορβέτες, δύο πλοία ανεφοδιασμού, ένα πλοίο ηλεκτρονικών υποκλοπών και τρία υποβρύχια εξοπλισμένα με βλήματα cruise (συμβατικής πρόωσης αλλά τα δύο είναι της νέας κλάσης Κilo II) βρίσκονται αυτή την στιγμή ανατολικά της Κρήτης.

Οι δυο ρωσικές κυρίες μονάδες επιφανείας που πέρασαν από το Αιγαίο είναι η φρεγάτα Admiral Grigorovich και η ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Paitvi κλάσης Κrivak ΙΙ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις, είναι βέβεια γενικά υπέρτερες και σε αριθμό σκαφών και σε εκτόπισμα και σε δυνατότητες.
Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έχει αναφέρει ότι στην Ερυθρά Θάλασσα πλέει το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Derbyship DDG 102 ενώ το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt CVN71 μαζί με την Ομάδα Μάχης του, βρίσκεται στον Κόλπο.

Στην Α.Μεσόγειο βρίσκεται ο 6ος Στόλος με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, ενώ επιπλέον τέσσερα αμερικανικά πλοία και συγκεκριμένα τα USS Oak Hill, Iwo Jima, USS New York, USNS William Mclean εκτελούν ασκήσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.
Πού ισορροπούν, κάπως, την κατάσταση οι Ρώσοι; Στην εγγύτητα των αεροπορικών βάσεων τους από την Συρία και στην δυνατότητά τους να πλήξουν με βολές βλημάτων cruise εντός λεπτών οποιονδήποτε στόχο στην περιοχή με βολές ακόμα και από τον Καύκασο...

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications