Πάτρα: Ένοχοι κρίθηκαν η παπαδιά και ο εραστής της - Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό ομόφωνα
Πάτρα: Ένοχοι κρίθηκαν η παπαδιά και ο εραστής της - Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό ομόφωνα

Αναβίωσε σήμερα η δολοφονία του 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Στο εδώλιο έκατσε ο άνδρας που πάτησε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του ιερέα και η παπαδιά, οι οποίοι τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για φυσική και ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σήμερα κρίθηκαν και πάλι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικό μειωμένου καταλογισμού. Η απόφαση είναι ομόφωνη και πάλι, με ισόβια και για τους δύο χωρίς ελαφρυντικό

Τι κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι: Ο δράστης ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία. Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δε τη βοηθούσα και ότι δεν αγαπάω. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου"

Η παπαδιά είπε στο δικαστήριο: "Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια... ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους".

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους τονίζοντας, πως η παπαδιά εκμεταλλευτηκε το πάθος του κατηγορούμενου και τον έπεισε να σκοτώσει τον ιερεα, ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορουμενος δεν είναι τρελός αλλά έπασχε από ερωτική ασθένεια για την παπαδια.

Πηγή: tempo24

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications