Λιώνει τεράστιος παγετώνας μεγαλύτερος από την Ισπανία! Τι λένε οι εγκάθετοι επιστήμονες
Λιώνει τεράστιος παγετώνας μεγαλύτερος από την Ισπανία! Τι λένε οι επιστήμονες

Λιώνει τεράστιος παγετώνας: Οι επιστήμονες χτυπάνε «καμπανάκι» στην Ανταρκτική για τον παγετώνα Totten με το μέγεθός του να είναι μεγαλύτερο από της.. Ισπανίας και υποστηρίζουν πως το ραγδαίο λιώσιμο του είναι ξεκάθαρα ένα αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης.. σε πλήρη αρμονία με την γνωστή προπαγάνδα-άπατη! διαβάστε τι λένε:

Ο παγετώνας λιώνει με την μεγαλύτερη ταχύτητα και είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα και η βασική πιθανότητα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα το σενάριο του «Υδάτινου Κόσμου».

Επιστήμονες από την Αυστραλία μελέτησαν τις επιπτώσεις από το λιώσιμο του παγετώνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αν «εξαφανιστεί», αν λιώσει ολόκληρος δηλαδή, είναι πιθανό να αυξήσει ακόμη και τρία μέτρα τη στάθμη της θάλασσας. Τι θα σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα;

Την καταβύθιση ενός μεγάλου μέρους των παράκτιων περιοχών και μαζί τους, πολλές μεγάλες πόλεις σε όλον τον πλανήτη και τη μετοίκηση προς την ενδοχώρα, σε ψηλότερα σημεία, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ερευνητική ομάδα από την Αυστραλία δεν αρκέστηκε στα στοιχεία από δορυφόρους ή σε εκτιμήσεις εξ αποστάσεως.

Οργάνωσε μεγάλη αποστολή, η οποία είχε διάρκεια αρκετούς μήνες. Οι επιστήμονες πέρασαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι στον παγετώνα, διαπιστώνοντας ότι το λιώσιμο του πάγου εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι πίστευε η επιστημονική κοινότητα, καθώς τεράστια κομμάτια έχουν αρχίσει ήδη να γκρεμίζονται στη θάλασσα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications