Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση (την γλίτωσε γιατί δεν είχαν συμμορίτες δικαστές στο Αίγιο)
Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος δήλωσε ότι «είναι πολύ συγκινημένος από την επιτόπια και ολημερίς συμπαράσταση του κόσμου, τον οποίο ουδέποτε υποκίνησε για να το πράξει», ευχαριστώντας παράλληλα παράγοντες και κληρικούς, πολίτες και αιρετούς για την παρουσία τους στο δικαστήριο.

Για το αποτέλεσμα της δίκης είπε ότι «ηρέμησε, αν και δεν είχε ποτέ αγωνία γι’ αυτή». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έχει ζητήσει τα πρακτικά της δίκης που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου.

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος από το δικαστήριο, μετά από μήνυση για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Οπως σημειώνει το patrastimes, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Το tempo24 αναφέρει πως στην απολογία του ο Μητροπολίτης έκανε πολλές αναφορές στο Ευαγγέλιο αλλά και στο κοράνι. Μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας πως «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του»

Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications