Μέσα σε όλα τ' άλλα αλλάζουν τους εθνικούς ύμνους – Τι θα πουν για τον Ελληνικό
Μέσα σε όλα τ' άλλα αλλάζουν τους εθνικούς ύμνους – Τι θα πουν για τον Ελληνικό

Η Κριστίν Ρόζε-Μέρινγκ, εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης για την… ισότητα των φύλων, προτείνει να αλλάξουν οι λέξεις εκείνες από τους στίχους του γερμανικού εθνικού ύμνου που αναφέρονται μόνο στο αρσενικό φύλο.

«Ενότητα, δικαιοσύνη και ελευθερία για την γερμανική πατρίδα»!
Με αυτόν τον στίχο του ποιητή Χόφμαν φον Φάλερσλεμπεν αρχίζει ο σημερινός γερμανικός εθνικός ύμνος.

Τι ενοχλεί σε αυτόν; Μα φυσικά η λέξη «πατρίδα-Vaterland», επειδή παραπέμπει μόνο στην έννοια «πατέρας» και ως εκ τούτου ζητούν να την αντικαταστήσει η πιο ουδέτερη λέξη «γενέτειρα».

Την ώρα που ο πλανήτης μετατρέπεται σε μία παγκόσμια Unis@x κοινωνία, στην οποία οι ιδεολόγοι της παγκοσμιοποίησης αγνοούν την επιστήμη της βιολογίας, φέρνοντας στα σχολεία «σκοταδιστικά» σεμινάρια περί επιλογής και όχι αποδοχής φύλου, γίνεται παρέμβαση, προκειμένου και οι εθνικοί ύμνοι να προσαρμοστούν σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη την γερμανική εφημερίδα «BILD», η Μέρινγκ απέστειλε εγκύκλιο στο υπουργείο Οικογένειας, προτείνοντας στους συνεργάτες της να αλλάξουν λέξεις του εθνικού ύμνου που αναφέρονται μόνο σε ένα φύλο.

Μάλιστα, στην εγκύκλιο η Κριστίν Ρόζε – Μέρινγκ υπενθυμίζει αντίστοιχες αλλαγές που έγιναν σε εθνικούς ύμνους άλλων χωρών, όπως τελευταία στον Καναδά.

Εκεί, ο «πολύχρωμος» διεθνιστής πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό χαιρέτισε την αλλαγή ως ένα «θετικό βήμα προς την κατεύθυνση εξίσωσης των φύλων».
Αλλαγές ανάλογων λέξεων έγιναν το 2012 και στον αυστριακό ύμνο.

Στην Γερμανία, στην οποία υπάρχουν ακόμα ισχυρές ρίζες πατριωτισμού, η πρόταση της Ρόζε - Μέρινγκ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα μαζικής δικτύωσης, αλλά και στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Το κυρίαρχο επιχείρημα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αλλάζει κανείς τόσο εύκολα στίχους ενός ποιήματος.

Η Ζίγκριντ Ίσερ, αντιπρόεδρος Γυναικών της Χριστιανικής Ένωσης, αποκάλεσε το εγχείρημα άχρηστο. «Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλαγής των κειμένων μας σε πολλούς τομείς, στην καθημερινή γλώσσα, στον γραπτό τύπο, αλλά σε ότι αφορά τον εθνικό ύμνο θεωρώ ότι θα πρέπει να τον αφήσουνε όπως είναι».

Αντίθετη είναι και η νέα Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αννεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ που υποστήριξε ότι ο γερμανικός εθνικός ύμνος θα πρέπει να μείνει ως έχει.
Άραγε τι θα συμβεί, αν στην Ελλάδα τεθεί τέτοιο ζήτημα;

«Και σαν πρώτα ανδρειωμένη», αναφέρει ο Εθνικός μας Ύμνος.
Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, θα μας ζητήσουν να το αλλάξουμε επειδή παραπέμπει στην λέξη «άνδρας»;
Ή μήπως θα ζητήσουν αλλαγή στο «των Ελλήνων τα ιερά», προτείνοντας των «ανθρώπων τα ιερά», μια πιο… γενική έννοια;
Δεν βάζουμε εμείς ιδέες, απλά γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε στην Ελλάδα. Ειδικά, αυτή την κυβερνητική περίοδο.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications