Με εντολή ΝΑΤΟ μετακινήθηκε στα σύνορα με τη Ρωσία επίλεκτη πολωνική μεραρχία VIDEO
Με εντολή ΝΑΤΟ μετακινήθηκε στα σύνορα με τη Ρωσία επίλεκτη πολωνική μεραρχία VIDEO

Μετακινήσεις με πολεμικό χαρακτήρα έχουμε στα σύνορα Πολωνίας –Ρωσίας με την κατάσταση να ευρίσκεται πλέον σε «τεντωμένο σκοινί» ύστερα από την δολοφονική ενέργεια κατά Ρώσου «διπλού» πράκτορα στην Βρετανία.

Aνάλογες μετακινήσεις σημειώνονται στα Βαλτικά κράτη και όχι μόνο… Η Βαρσοβία με παρότρυνση των Αμερικανών που θεωρούν την χώρα αυτή προκεχωρημένο «φυλάκιο τους» έδωσαν εντολή και οι Πολωνοί μετακίνησαν στα σύνορα πρόσθετες ισχυρές δυνάμεις ενόψει πιθανών εξελίξεων.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και καθηγητής της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Vadim Kozyulin σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (FAN), αποκάλυψε και σχολίασε τη μεταφορά πολωνικής Μεραρχίας στα ανατολικά σύνορα, δηλώνοντας ότι η Πολωνία είναι τολμηρή το τελευταίο διάστημα με τις «πλάτες» των ΗΠΑ.

Η μεταφορά της νέας Μεραρχίας του πολωνικού στρατού με στελέχωση 100% με «επαγγελματίες στρατιώτες» στα ανατολικά σύνορα αναφέρθηκε και από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας, Mariusz Blaschak.Η ενδυνάμωση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα εξαρτάται από τη δυνητική επιθετικότητα της Ρωσίας, κάτι το οποίο ακούγεται συχνά από τα χείλη των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή παρόμοια «απάντηση» στην φερόμενη επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιείται στην πράξη σε κάθε σημαντική στρατιωτική άσκηση του ρωσικού στρατού.Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε τα γεγονότα που ακολούθησαν την άσκηση Zapad-2017, η οποία «γέμισε» με ένα κύμα δυσαρέσκειας όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, επέμειναν ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τις ασκήσεις ως προσομοίωση χερσαίας επίθεσης κατά της ΕΕ. Επιπλέον, στη Λευκορωσία αναφέρεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας…για ώρα ανάγκης.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα η λεγόμενη πολωνική μεραρχία spetsdivizii με αμιγώς «επαγγελματικά στελέχη» είναι στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έτοιμη να εισβάλει. Στην περίπτωση αυτή, ο εμπειρογνώμονας από την Μόσχα θεωρεί τη συμπεριφορά της Πολωνίας αξιοσημείωτη.

Καθορίζει ήδη σε μεγάλο βαθμό την πολιτική στην Ευρώπη, επειδή η Πολωνία αποτελεί έναν από τους κύριους «εταίρους» των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά μετά την μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφός της.Η Βαρσοβία πιστεύει σαφώς ότι σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία η χώρα θα αποτελέσει κύριο στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

«Η Πολωνία έγινε πιο τολμηρή, διότι αισθάνεται την θερμή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε ο εμπειρογνώμονας Vadim Kozyulin. Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς σχέδια υλοποιούνται από πολωνικό και αμερικανικό στρατό, αυτό που είναι γνωστό στην στρατιωτική πρακτική ανά τους στρατούς στον κόσμο είναι ότι όταν έχουμε μετακινήσεις ειδικά επίλεκτων δυνάμεων σε «καίρια και κομβικά σημεία» όπως είναι τα σύνορα με μια άλλη χώρα, …αυτό «βρωμάει μπαρούτι» από μακριά και στην περίπτωση μας οδηγεί σε συμπέρασμα πρόκλησης μεγάλου… πολέμου ίσως ακόμη και του Γ’ παγκόσμιου.

Απέναντι τους οι Πολωνοί έχουν την δυτική περιφέρεια του Ρώσου τριάστερου στρατηγού Σίντωροφ με 200.000 άνδρες 3.000 άρματα μάχης , πλήθος πυραύλων εδάφους-εδάφους, αυτοκινούμενων πυροβόλων και μιας αεροπορικής στρατιάς που διαφυλάττει όλο το μήκος των δυτικών συνόρων της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications