Συγκλονιστική διατύπωση Μακρόν για την επίθεση τζιχαντιστή στην Τρεμπ: Όλα δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια! αφού δεν είπε οτι ηταν ατύχημα πάλι καλά!
Συγκλονιστική διατύπωση Μακρόν για την επίθεση τζιχαντιστή στην Τρεμπ: Όλα δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια! αφού δεν είπε οτι ηταν ατύχημα πάλι καλά!

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε από τις Βρυξέλλες για την ομηρεία στην πόλη Τρεμπ, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γάλλος "πρόεδρος" (πρόεδρος με συνοπτικές διαδικασίες) Εμμανουέλ Μακρόν.

Τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS (ανάλογο των ΜΑΤ).

Ο πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσους «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, δεν είχε ακόμα επιλυθεί στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα από τον Εισαγγελέα Παρισίων.

Ολοκληρώνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στους κατοίκους της πόλης Τρεμπ, διαβεβαιώνοντάς τους για την πλήρη κινητοποίηση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αστυνομικών δυνάμεων, για την ασφάλεια της περιοχής όπου ο τρομοκράτης έχει καταφύγει. Γράφει η iefimerida.gr!

Όλα τα παραπάνω όταν:Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σούπερ μάρκετ! τι να πει κάνεις?
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το ISIS ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του "χαλιφάτου"» πραγματοποίησε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σημειώνεται πως ο δράστης έπεσε νεκρός νωρίτερα από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην υπόθεση ομηρίας, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη τρία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα σε σούπερ-μάρκετ της πόλης Τρεμπ, στα νότια της Γαλλίας.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, τονίζοντας πως ο ένας εξ' αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός και οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications