Krasue: To Ιπτάμενο Κεφάλι με τα Κρεμάμενα Έντερα από την Ταϊλάνδη
Krasue: To Ιπτάμενο Κεφάλι με τα Κρεμάμενα Έντερα από την Ταϊλάνδη

Στη Νότια Ασία το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχεί και οι κάτοικοι πιστεύουν έντονα στα πνεύματα και στα φαντάσματα. Μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές είναι η προσφυγή σε μάντεις και μέντιουμ από τους απλούς πολίτες μέχρι τους στρατηγούς στα ανώτερα κλιμάκια πριν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Εικάζεται ότι υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά τέρατα και φανταστικά όντα και ένα που ξεχωρίζει είναι το περίφημο Krause.

Ο αστικός μύθος με το αποκρουστικό Krause προέρχεται από το Βασίλειο της Καμπότζης στην Νοτιοανατολική Ασία. Η ιστορία με το ιπτάμενο κεφάλι μιας όμορφης γυναίκας χωρίς κορμό, όπου τα έντερα της και άλλα εσωτερικά όργανα κρέμονται κάτω από τον λαιμό της είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή και παρουσιάζεται σε πολλές ταινίες τρόμου, τηλεοπτικές σειρές και βιβλία comic.

Στην Ταϊλάνδη ονομάζεται Krasue ενώ στην Καμπότζη Ahp. Το όνομα της προκαλεί τον φόβο και τον τρόμο στους κάτοικους και όταν μια μυστηριώδης κόκκινη λάμψη εμφανίζεται ξαφνικά μέσα στην νύχτα τρέξτε να κρυφτείτε.

Το Krasue είναι αιμοδιψές και έχει μια ακόρεστη πείνα για ωμή σάρκα. Αιωρείται στο σκοτάδι και κυνηγάει τα θύματα της για να τα καταβροχθίσει.Στοχεύει γυναίκες που κυοφορούν για να τους αρπάξει το νεογέννητο και να ρουφήξει την ζωή από το έμβρυο μέσα από την κοιλιά τους με την μακριά γλώσσα της και τα αιχμηρά δόντια της επειδή έχει μια διαστροφική προτίμηση για τον πλακούντα. Τρέφεται επίσης με πουλερικά και άλλα βοοειδή.

Οι κάτοικοι για να προστατευτούν τοποθετούν αγκάθινα κλαδιά και θάμνους έξω από τα σπίτια τους ή χτίζουν φράχτες με μυτερά παλούκια καθώς το τέρας με τα αιωρούμενα εντόσθια μπορεί να πιαστεί πάνω τους. Κατά την διάρκεια της νύχτας το Κrasue παραμονεύει το θήραμα της όμως πριν ανατείλει ο ήλιος πρέπει να ενωθεί με το κεφάλι της αλλιώς θα μπορέσει να εξοντωθεί εάν καταστραφεί το σώμα της.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με μαύρη μαγεία μπορεί να μεταμορφωθούν σε Krasue ως τιμωρία για τις αποτρόπαιες πράξεις τους ή εάν κάποιος καταναλώσει τροφή ή ποτό που έχει μολυνθεί με το σάλιο της.

Δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή πως προέκυψε ο μύθος, όμως υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Κάποιοι λένε ότι ήταν μια πλούσια γυναίκα που φορούσε μια μαύρη κορδέλα στο λαιμό της και την κυρίευσε ένα σατανικό πνεύμα και έτσι το κεφάλι αποκόπηκε από το υπόλοιπο σώμα της. Μια άλλη ιστορία λέει ότι μια πριγκίπισσα της αυτοκρατορίας των Khmer η Tarawatee, η οποία διέπραξε μοιχεία καταδικάστηκε να καεί στην πυρά.

Η Tarawatee, ζήτησε την βοήθεια μιας μάγισσας για να προστατεύσει το σώμα της από τις φλόγες. Η μάγισσα της παρασκεύασε ένα μαγικό φίλτρο το οποίο όμως χρειαζόταν αρκετή ώρα για να δράσει πλήρως.

Η πριγκίπισσα ούρλιαζε από τον πόνο και έβλεπε το σώμα της να καίγεται και το μόνο που απέμεινε ήταν το κεφάλι της και μερικά όργανα. Η Tarawatee από τότε είναι καταδικασμένη να ζει στην αιωνιότητα ως ένα Krasue-The Floating Head και να πεινάει αδιάκοπα.

Ένα παρόμοιο φρικιαστικό πλάσμα από τις Φιλιππίνες είναι το «Manananggal» ή αλλιώς the Filipino Vampire. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι το κακόβουλο πνεύμα μιας γυναίκας που διψάει για αίμα και μεταμορφώνεται την νύχτα σε ένα τέρας που είναι μισή νυχτερίδα και μισός άνθρωπος. Πριν να μεταμορφωθεί πίνει ένα τοπικό βότανο το lana που την βοηθάει να διαχωρίσει το σώμα της στα δύο.

Στο κάτω μέρος του σώματος της διακρίνονται τα έντοσθια και τα υπόλοιπα εσωτερικά όργανα. Το όνομα της σημαίνει “the one who separates itself”. Οι ντόπιοι κάτοικοι την αποκαλούν και “Tik-tik” εξαιτίας του ήχου που κάνουν τα τεράστια φτερά νυχτερίδας όταν πετάει.

Το Manananggal κυνηγάει και αυτό γυναίκες που κυοφορούν χρησιμοποιώντας την τεράστια γλώσσα της για να αρπάξει το έμβρυο από τις μητέρες ή να ρουφήξει το αίμα από τα ανυποψίαστα θύματα που κοιμούνται. Για αυτό τον λόγο οι έγκυες γυναίκες στις Φιλιππίνες δεν κυκλοφορούν έξω τα βράδια και τοποθετούν αλάτι κοντά στα παράθυρα του σπιτιού τους για να το κρατήσουν μακριά.

Για να το σκοτώσει κάποιος πρέπει να κόψει την γλώσσα της ένα μπορέσει όταν πάει να αρπάξει το έμβρυο ή να βρει το κάτω μέρος του σώματος της που είναι το πιο ευάλωτο και να το ραντίσει με τριμμένο σκόρδο και στάχτες, έτσι ώστε δεν θα μπορεί να ενωθεί με το πάνω μέρος και θα πεθάνει όταν ξημερώσει.

Άλλα τέρατα και τρομακτικά πλάσματα είναι το Aswang το οποίο αλλάζει μορφές, τρώει έμβρυα, μικρά παιδιά και πτώματα, το Bal–Bal που έχει απαίσια αναπνοή επειδή είναι νεκροφάγος, το Tikbalang ή Tigbalang (demon horse) που έχει κεφάλι αλόγου, σώμα ανθρώπου και οπλές αντί για πόδια και βιάζει γυναίκες.

Επίσης, οι καλικάντζαροι Nuno οι οποίοι μένουν στα δάση και πριν περάσει κάποιος ένα λόφο πρέπει να ζητήσει την άδεια τους λέγοντας την φράση “Tabi-tabi po”, ο τριχωτός και βρώμικος γίγαντας Kapre που κρύβεται στα δέντρα, καπνίζει ασταμάτητα και τρομάζει τα μικρά παιδιά, το πουλί-δράκος Minokawa που έχει μάτια σαν καθρέφτες, φτερά σαν κοφτερά σπαθιά και ατσάλινα πόδια και μπορεί να καταπιεί τον ήλιο και την σελήνη.

Τέλος, τα μωρά που πέθαναν πριν προλάβουν να βαπτιστούν πιστεύεται ότι πηγαίνουν σε ένα μέρος της κόλασης που ονομάζεται Limbo και μεταμορφώνονται σε δαιμονικές οντότητες Tiyanak ή impakto που επιστέφουν στην ζωή και είναι ανθρωποφάγα.

Αυτοί που ασχολούνται με μαύρη μαγεία ονομάζονται Mangkukulam ή Mambabarang και χρησιμοποιούν έντομα τα οποία διατηρούν σε καλάμια μπαμπού για να προκαλέσουν αρρώστιες και δεινά. Μπορούν να ρίξουν φοβερές κατάρες- sumpa και υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικές με voodoo- Kulam που τρομοκρατούν τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

mindhack

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications