«Καθαρά» τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Τι λένε οι γονείς του λοχία
«Καθαρά» τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Τι λένε οι γονείς του λοχία

«Καθαρά” φαίνεται πως είναι τα κινητά των δυο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπίας.

Το νέο σενάριο που φέρεται να επεξεργάζονται οι Τούρκοι είναι εμπλοκή των δύο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Τα κινητά των δύο στρατιωτικών θα εξετάσει, πάντως, και ο Έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας που θα μεταβεί στην Άγκυρα .

Με τις οικογένειες του Ανθυπολοχαγού και του ΕΠΟΠ Λοχία, που συνομίλησαν με τα παιδιά τους την Δευτέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, θα συναντηθεί την Τρίτη ο αρχηγός ΓΕΣ παρουσία του υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα»

Στο μεταξύ, εκτενές άρθρο για την υπόθεση των δυο Eλλήνων στρατιωτικών δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Αναφερόμενο καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης αλλά και παραπέμποντας σε δηλώσεις των γονιών του Δημήτρη Κούκλατζη που «ελπίζουν σε ένα θαύμα» για την απελευθέρωση των δυο παιδιών, που κρατούνται για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι «[…] η σύλληψη του Κούκλατζη και του άλλου στρατιώτη (ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη) προκάλεσαν βαριά κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έλληνες πολιτικοί εκφράζουν φόβους ότι η Τουρκία ενδέχεται να κρατήσει τους δυο στρατιώτες ως ομήρους, όπως και στην περίπτωση του τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, προκειμένου να εκβιάσει την απελευθέρωση φερόμενων τούρκων πραξικοπηματιών».

«Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μας ενημέρωσαν ότι ο γιος μας ο Δημήτρης και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία, καθώς πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία.

Οι άνδρες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή.

Η Τουρκία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα ήρεμα. Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει, μας είπαν», τόνισε η μητέρα του 29χρονου λοχία, Σοφία Κούκλατζη.

Στο μεταξύ, η αρχική ανακούφιση της οικογένειας έδωσε χώρο στο πανικό και στην απόγνωση. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη», λέει στο Spiegel η κ. Σοφία. «Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα», προσθέτει καθώς όπως επισημαίνει στο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό το τηλέφωνο τους πλέον δεν σταματά να χτυπά. «Καλούν πολιτικοί, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι».

«Στα μάτια μας είναι ένας ήρωας και περιμένουμε ο γιος μας να επιστρέψει σε λίγες ημέρες», συμπληρώνουν οι γονείς του, ενώ «προσεύχονται για ένα θαύμα».

O Δημήτρης Κούκλατζης ζούσε με του γονείς του. Στο δωμάτιό του, στρατιωτικές στολές κρέμονται στην ντουλάπα, ενώ θρησκευτικές εικόνες είναι τοποθετημένες πάνω από το κρεβάτι του, περιγράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι», λέει η κ. Σοφία και προσθέτει: «Περνούσε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για την ΑΕΚ και πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Είχε μπει στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications