Π. Καμμένος: «Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα φτάσει μέχρι το τέλος» (βίντεο)
Π. Καμμένος: «Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα φτάσει μέχρι το τέλος» (βίντεο)

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το δικαστήριο, στη Θεσσαλονίκη, όπου αθωώθηκε αναφορικά με την υπόθεση Πάχτα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πέρασε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας τα περί «κόντρας» με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως η συγκυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους, ενώ απάντησε και σε ερώτηση σχετική με τον Ιβάν Σαββίδη.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση» σημείωσε και διέψευσε δημοσίευμα.

«Είδα σήμερα μια φυλλάδα που πουλάει κάποια φύλλα στην Αθήνα, να λέει για μια συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά. Βεβαίως και ψεύδεται. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να βρίσκουν κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις με τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η κα Μπακογιάννη, η υπασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που όπου υπάρχει offshore, η οικογένειά της είναι από πίσω, μιλάει για τον Σαββίδη» δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Η πρώτη τροπολογία με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και την παράκληση να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, την έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι» να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση», τόνισε.

Για το ονοματολογικό των Σκοπίων: «Η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος.

«Υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τις θέσεις είτε του ενός είτε του άλλου κόμματος. Οπως για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Δεν δεχόμαστε καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε ανατολική ούτε δυτική. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε από τα Σκόπια να κάνουν κάποιες συνταγματικές αλλαγές. Για να δούμε. Προϋπόθεση για λύση είναι οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Αυτή την προϋπόθεση την έχει θέσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Ας δούμε τι βήματα θα κάνει η άλλη πλευρά».

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications