Ο μυστηριώδης άγνωστος υποβρύχιος κόσμος της Καλιφόρνια και οι υπεραπόρρητες έρευνες
Ο μυστηριώδης άγνωστος υποβρύχιος κόσμος της Καλιφόρνια και οι υπεραπόρρητες έρευνες

Το Μάρτιο του 1980, ο Τζων Γουίλιαµς, ένας «Πατριώτης» του Νιου Μέξικο που εξέδιδε τοαντικοµουνιστικά προσανατολισµένο περιοδικό Rebel Magazine, αποκάλυψε την ύπαρξηενός υπόγειου συστήµατος στοών που ερευνούσε το Πολεµικό Ναυτικό κάτω από τις δυτικέςπολιτείες των Ηνωµένων Πολιτειών.
Το άρθρο του µε τίτλο Η Καλιφόρνια Επιπλέει Πάνωστον Ωκεανό, είχε ως εξής:

Πριν από µερικό καιρό, άκουσα έναν άνθρωπο σε ένα τηλεοπτικό σόου να αναφέρει σεσυντοµία ότι ορισµένα µέρη της Καλιφόρνια και των γειτονικών πολιτειών επιπλέουν πάνωστον Ειρηνικό Ωκεανό! Αυτός ήταν ένας υψηλόβαθµος αξιωµατικός του Ναυτικού σε έναάκρως απόρρητο πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο εξερευνούσε και εξερευνά ακόµα καιχαρτογραφεί τις τεράστιες αυτές κοιλότητες και διαβάσεις κάτω από τη ∆ύση για πάνω από 10 χρόνια.

Ένας φίλος µου τελικά τον εντόπισε. Αυτός ζει τώρα ήσυχα σα συνταξιούχος και µου ζήτησε ναµην αποκαλυφθούν οι λεπτοµέρειες της ταυτότητάς του, γιατί δεν ήθελε τη δηµοσιότητα και τηνπροσοχή της κυβέρνησης. Έτσι µετά τη συγγραφή αυτού του άρθρου κατέστρεψα όλα τα αρχείαµου γι’ αυτόν.

Ο Γουίλιαµς εξηγεί στη συνέχεια ότι δεν «ακουµπούν» ή «επιπλέουν» «όλες» οι εν λόγωπεριοχές πάνω στον ωκεανό. Υπάρχουν όµως πολλές υπόγειες κοιλότητες κάτω από τιςδυτικές Ηνωµένες Πολιτείες, όχι µόνο στη Καλιφόρνια, πολλές από τις οποίες αποτελούνταιαπό πολύ µεγάλα, πλήρη υδατικά συστήµατα. Αυτές έχουν εξερευνηθεί εσωτερικά µεπυρηνικά υποβρύχια κατά εκατοντάδες χιλιόµετρα, ιδιαίτερα στη περιοχή της νότιαςΚαλιφόρνιας και του Νότιου Όρεγκον - Βόρειας Καλιφόρνιας. Και ο Γουίλιαµς συνεχίζει:

...Όταν αυτός αποστρατεύθηκε πριν από αρκετά χρόνια, το Ναυτικό παρά τα 10 περίπου χρόνιαεντατικής εργασίας του δεν είχε βγάλει ακόµα τελειωτικά συµπεράσµατα για τις πλήρεις θέσειςκαι διαστάσεις αυτών των κοιλοτήτων. Σήµερα βέβαια η ιστορία µπορεί να είναι διαφορετική. Ο αξιωµατικός αυτός έκανε τις εξής δηλώσεις σύµφωνα µε τις παρατηρήσεις του: 1. Οι δίοδοι είναι λαβυρινθώδεις, µε σπήλαια πλάτους από λίγα µέχρι χιλιάδες µέτρα και κατάµέσο όρο 30 περίπου µέτρων.

2. Αρκετά παρόµοια µε τις σπηλιές της ξηράς, τα ύψη και τα βάθη ποικίλουν και σε µερικέςπεριπτώσεις δύο ή περισσότερες σπηλιές ή δίοδοι περνούν σε διαφορετικά βάθη, η µία απόπάνω ή από κάτω από την άλλη.

3. Οι περισσότερες από τις εισόδους βρίσκονται έξω ακριβώς από την ΗπειρωτικήΥφαλοκρηπίδα.
4. Οι περισσότερες από τις εισόδους είναι πάρα πολύ µικρές για να ερευνηθούν µε υποβρύχιοκαι πολλές απ’ αυτές, που είναι αρκετά µεγάλες, βρίσκονται σε πολύ µεγάλο βάθος.
5. Μερικές από τις σπηλιές (στη Νότια Καλιφόρνια) έχουν στη κορυφή τους πετρέλαιο, ενώµερικές άλλες είναι γεµάτες µε αέρια που πιστεύεται ότι έχουν ανάλογη σύσταση µε τηνατµόσφαιρά µας.

6. Η Κοιλάδα του San Joaquin είναι ουσιαστικά ένα τµήµα της αρχικής σπηλαιώδους περιοχήςπου κατάρρευσε πριν από αιώνες εξ’ αιτίας του βάρους της.
7. Αυτό που εµφανίζεται σαν το ρήγµα του Αγίου Ανδρέα είναι στη πραγµατικότητα διάφοροιµεγάλοι, αστήρικτοι θάλαµοι στη διαδικασία της κατάρρευσης. Όταν γίνει ένα µεγάλος σεισµόςπολλοί επιστήµονες που γνωρίζουν τη κατάσταση πιστεύουν ότι το µεγαλύτερο µέρος τηςΚαλιφόρνια θα σπάσει και θα γλιστρήσει µέσα στον ωκεανό!

Ο ερευνητής «Μπράντον», ο οποίος ξαναπαρουσιάζει σε ένα αρχείο του τις προηγούµενεςπληροφορίες, απ’ όπου τις έχουµε λάβει και εµείς, έχει σβήσει την 8ηπαρατήρηση εξ’ αιτίαςόπως λέει «της πιθανότητας να προκαλέσει µια µη απαραίτητη ένταση και φόβο από τηναποκάλυψή της.

Επίσης, εξ’ αιτίας µερικών πρόσφατων διεθνών γεγονότων που µπορεί ναέχουν καταλήξει στη λύση αυτού του προβλήµατος. Θα πούµε µόνο ότι αυτή περιλαµβάνειένα σενάριο όµοιο µε εκείνο που περιγράφηκε σε µια ταινία του Τζέιµς Μποντ και το οποίοπεριελάµβανε υπόγειες σπηλιές, την silicon valley, πυρηνικά όπλα και το ρήγµα του ΑγίουΑνδρέα».

9. Ένα πολύ γνωστό πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ έχασε το δρόµο του σε αυτές τις διόδους καιεξαφανίσθηκε για πάντα. Αναφέρθηκε ότι χάθηκε κάπου αλλού στην ανοικτή θάλασσα, για νακρατηθεί σε άγνοια ο Αµερικανικός λαός και για να δικαιολογηθεί µια τεράστια καταβολήχρηµάτων σε έναν εκκεντρικό Αµερικανό δισεκατοµµυριούχο για να κάνει µια φανταστικήπροσπάθεια επανεύρεσής του.

∆εν έχω λόγο να αµφιβάλω για τον άνθρωπο. ∆εν µπορώ να πω µε σιγουριά εάν υπάρχουν ήόχι αυτές οι σπηλιές και στοές ή ακόµα για την έκτασή τους. Η ιστορία ακούγεται πράγµατι λίγοφανταστική, αλλά δεν έχω λόγο να αµφιβάλλω για τον άνθρωπο. Έχω δει αντίγραφα εγγράφωνπου τεκµηριώνουν τουλάχιστον ότι αυτός ήταν ένας υψηλόβαθµος αξιωµατικός του ΠολεµικούΝαυτικού (σε πυρηνικό υποβρύχιο) και ένας διακεκριµένος επιστήµονας.
Στη πραγµατικότητατο επιστηµονικό του υπόβαθρο και η υπόληψή του είναι άψογα. Με εντελώς κατηγορηµατικότρόπο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένας τρελάρας, παράφρονας ή κάποιος που αναζητά τηδηµοσιότητα.

Σηµ. Η ίδια ιστορία παρουσιάσθηκε το φθινόπωρο του 1985 στο περιοδικό Search µεεκδότρια τότε τη Μάρτζορι Πάλµερ, χήρα του µακαρίτη πια Ρέι Πάλµερ.∆ιάφοροι αναζητητές της «εσωτερικής γης» έκαναν πολλές ερωτήσεις στο Γουίλιαµς γιατις υποτιθέµενες αυτές στοές κάτω από τη Καλιφόρνια και αυτός απάντησε στο περιοδικότου ως εξής:

Από τη στιγµή της δηµοσίευσης του άρθρου µας για το απέραντο δίκτυο σπηλαίων και στοώνκάτω από ένα µεγάλο µέρος της Καλιφόρνιας, έχουµε δεχθεί πολλές απαντήσεις και ερωτήσεις. Μερικές από αυτές τις απαντήσεις φαίνονται να είναι από πηγές που γνωρίζουν πραγµατικά τοθέµα...Μια απάντηση ήταν από ένα αποστρατευµένο (σε υπηρεσία συµβατικού υποβρυχίου) πλοίαρχο υποβρυχίου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι πέρασε πολλά χρόνια στη θάλασσα έξω από τιςακτές της Καλιφόρνια και δήλωσε ότι αυτές οι σπηλιές δεν υπάρχουν.

Μια άλλη απάντηση ήταναπό ένα ανώνυµο άτοµο, το οποίο αναφέρθηκε σε µερικά δηµοσιευµένα σεισµογραφικάδεδοµένα µιας εταιρείας πετρελαίων και παρατήρησε τα εξής: «παρόλο που οι περισσότερεςσπηλιές που απεικονίζετε στο σχέδιό σας είναι µικρότερες, µεγαλύτερες ή βρίσκονται κάπουδιαφορετικά από τις πραγµατικές σπηλιές, έχετε ουσιαστικά δίκιο.

Οι πληροφορίες µου είναι πιοσύγχρονες από αυτές στις οποίες βασισθήκατε». Αυτός δεν έδωσε κανένα χάρτη για ναεπισηµάνει τις διαφορές µας, αλλά µόνο µερικές γραπτές περιγραφές. Όµως ένα άτοµο µε τηκατάλληλη γνώση θα µπορούσε πιθανά να εξάγει τον πλήρη «χάρτη» από τα ογκώδησεισµογραφικά δεδοµένα που µας έστειλε. Είµαι στη διαδικασία έρευνας γι’ αυτή την είσοδο. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια µέχρι τώρα και µπορεί να έχουν όλα απορριφθεί...

Ένα περιστατικό που τείνει να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η Καλιφόρνια επιπλέει στηπραγµατικότητα πάνω στον ωκεανό είναι µια ιστορία που αποτέλεσε το αντικείµενο τωνεπικεφαλίδων των εφηµερίδων τα πρόσφατα χρόνια. Αυτό το περιστατικό περιελάµβανε τηνανακάλυψη πετρελαίου κάτω από τη Λονγκ Μπητς της Καλιφόρνια. Όταν οι εταιρίεςπετρελαίων άρχισαν να αντλούν το πετρέλαιο, σύντοµα µαθεύτηκε ότι ολόκληρη η πόλη άρχισενα βυθίζεται µέσα στον ωκεανό!»

Αυτή βυθίσθηκε µέχρι 7,5 µέτρα και έπρεπε να κατασκευάσουν προχώµατα. Το πρόβληµαλύθηκε προσωρινά µε την «έγχυση νερού»-τη διοχέτευση δηλαδή µέσα στο έδαφος µιαςισοδύναµης ποσότητας νερού µε αυτή του αντλούµενου πετρελαίου για να διατηρηθεί ηεπίπλευση τη πόλης!

Η ερευνήτρια Βιρτζίνια Λουίζ Σαουάνσον, η οποία έχει κάνει πολλές µελέτες πάνω σεσπηλιές έχει την εξής άποψη πάνω σε αυτές τις σπηλιές:

...Κάπου µου ήλθε η ιδέα ότι ένα µεγάλο τµήµα της Κοιλάδας του θανάτου βρίσκεται πάνω σεµια υφαλοκρηπίδα ενός ρηγµατώδους βραχώδους υποστρώµατος. Ένα ορισµένο είδος σεισµούθα προκαλούσε την κατάρρευση όλου αυτού του υποστρώµατος σε µια τεράστια σειρά σπηλαίωνπου θα διανοιγόντουσαν µέσα σε ένα άλλο Μεγάλο Φαράγγι.

Όπως παρατηρεί ο «Μπράντον»: «τα µόνα τώρα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ πουεξαφανίσθηκαν κάτω από µυστηριώδεις συνθήκες ήταν το Thresher και το Scorpion. ∆ενξέρουµε σε ποιο από τα δυο αναφερόταν ο αξιωµατικός µε τον οποίο µίλησε ο Γουίλιαµς, ανκαι η εξαφάνιση του Thresher προκάλεσε µεγαλύτερη εντύπωση.

Το Thresher ήταν το πιοπροχωρηµένο υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης στο κόσµο το καιρό της εξαφάνισής του. Ήτανσχεδιασµένο να λειτουργεί βαθύτερα και πιο σιωπηλά από οποιοδήποτε προκάτοχό του καιµε σηµαντικές προόδους στον εξοπλισµό του sonar του, στη µείωση του θορύβου και στονέλεγχο της πυρκαγιάς. Ίσως να ήταν ιδανική η επιλογή του για µια άκρως απόρρητη αποστολή όπως η εξερεύνηση των σπηλαίων που αναφέρθηκε από τον αξιωµατικό του ΤζωνΓουίλιαµς».

Σύµφωνα µε τις επίσηµες πληροφορίες το Thresher, µε ένα σύνολο 129 ανδρών και υπό τηδιοίκηση του αντιπλοιάρχου Τζων Χάρβεϋ του Πολεµικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαφανίσθηκεµυστηριωδώς στις 10 Απριλίου 1963. Κανένα ίχνος ή ένδειξη για τη τύχη του ή των ανδρώντου δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.

∆εν εντοπίσθηκε πουθενά ακτινοβολία, διαρροές πετρελαίου, επιπλέοντα θραύσµατα, ή άλλα ανάλογα σηµάδια ενός ναυαγίου. Ας σηµειωθεί επίσης ότιόλες σχεδόν οι τότε αναφορές δεν ανέφεραν ότι το πλοίο είχε «εξαφανισθεί», ή «χαθεί», αλλάότι είχε «βυθιστεί!» Μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος ήταν πάνω στο άτυχο πλοίο ανέφερετην άποψή της ότι ο άνδρας της ήταν ακόµα ζωντανός. Σε µια συνέντευξη που της πήραν οιΓουίλ Κάρσον και Τζήνι Τζόυ, σύντοµα µετά το περιστατικό, αυτή ανέφερε τα εξής:

Ο άνδρας µου ήταν πάνω στο υποβρύχιο Thresher όταν αυτό εξαφανίσθηκε. Εντούτοις δεθεωρώ τον εαυτό µου χήρα. ∆εν πιστεύω ότι ο άνδρας µου είναι νεκρός. Όχι, δεν είναι ότι δενµπορώ να το πιστεύσω, να δεχθώ τη πραγµατικότητά του. Απλά δεν µπορώ να ξεπεράσω τηπίστη µου ότι αυτός είναι ακόµα κάπου ζωντανός. Αγαπώ πολύ τον άνδρα µου. Ξέρω ότι µεαγαπούσε, ότι µε αγαπά και αυτός. Είµασταν πολύ κοντά. Ξέραµε πάντα από απόσταση αν κάτιδεν πήγαινε καλά σε έναν από τους δυο µας. Πείτε το διαίσθηση αν θέλετε. Θα έπρεπε να είχανιώσει κάτι τη στιγµή του προβλήµατος, αν αυτός ήταν πραγµατικά σε σοβαρό κίνδυνο και τοήξερε, αν ήταν ένα ζήτηµα ζωής ή θανάτου, αλλά δεν ένιωσα τίποτα.

"Τι πιστεύετε ότι συνέβη στη πραγµατικότητα;» ρώτησαν ο Κάρσον και η Τζόυ τη νεαρήγυναίκα. "Οι περισσότεροι άνθρωποι νοµίζουν ότι είµαι τρελή όταν το λέω αυτό, αλλά πιστεύω ότι τοThresher συνελήφθη».

"Από ποιον;» "∆εν µπορώ να πω µε σιγουριά, αλλά υπήρχε ένα Ρωσικό υποβρύχιο εκεί κοντά εκείνη τηνηµέρα (δηλαδή, κοντά εκεί που αναφέρεται επίσηµα ότι εξαφανίσθηκε: 352 χιλιόµετρα απότο λιµάνι της Βοστόνης), µόνο που δεν µπορώ να φαντασθώ πώς ακόµα και οι Ρώσοι θαµπορούσαν να συλλάβουν ένα πλοίο σαν το Thresher, χωρίς να αφήσουν το παραµικρόίχνος!»

omadaorfeas

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications