Φιλόζωοι επικίνδυνοι για τα ζώα: Γυναίκα χορτοφάγος ανάγκασε αλεπού να μην τρώει κρέας και η αλεπού παραμορφώθηκε!
Φιλόζωοι επικίνδυνοι για τα ζώα: Γυναίκα χορτοφάγος ανάγκασε αλεπού να μην τρώει κρέας και η αλεπού παραμορφώθηκε!

Γενικά, οι αλεπούδες της Σακχάρας τρώνε τρωκτικά, έντομα, πουλιά, κουνέλια και αυγά. Όμως αυτό δεν ισχύει για αυτή την αλεπού. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε που είναι βίγκαν μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αλεπού να εμφανίσει προβλήματα υγείας. Πρόσφατα, κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν να γνωστοποιήσουν της συμπεριφορά αυτής της γυναίκας, την οποία θεωρούν καταχρηστική, και οι χρήστες του διαδικτύου εξαγριώθηκαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή των αλεπούδων της Σακχάρας στην άγρια φύση αποτελείται κατά 90% από ζώα και έντομα, ενώ το υπόλοιπο 10% από διάφορα φυτά.

Βέβαια, ακόμα και όταν δεν ζουν στην άγρια φύση χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Έτσι, αλλάζοντας τελείως την διατροφή της αλεπούς, που είχε ονομάσει Τζουμάντζι, η Σόνια της προκάλεσε πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτές οι αλεπούδες έχουν ανάγκη από ασβέστιο και ταυρίνη. Η τελευταία είναι μια οργανική ένωση που υπάρχει στους ζωικούς ιστούς.

Χωρίς αυτήν, οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα. Η Σάε παραδέχτηκε ότι η Τζουμάντζι είναι σχεδόν τυφλή, έχει σπασμούς και μια σοβαρή δερματική ασθένεια. Ωστόσο, αρνείται ότι η χορτοφαγική διατροφή φταίει για αυτή την κατάσταση. «Χρησιμοποιούν την λέξη κακοποίηση για να περιγράψουν μια διατροφή που κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει για χάρη της.

Παρά το προφανές οξύμωρο, οποιαδήποτε άλλη μη χορτοφαγική διατροφή περιέχει εξ ορισμού την κακοποίηση», έγραψε η Σόνια στο προφίλ της στο Facebook. Kάποιοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και περιμένουν απάντησή τους. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή, επειδή πιστεύει ότι όλα τα ζώα είναι ίσα.

Έτσι έμοιαζε η Τζουμάντζι όταν την πήρε στην αρχή η Σόνια. Ωστόσο, λίγο αργότερα η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται. Η Σόνια συνέχισε να ανεβάζει φωτογραφίες της αλεπούς της με ανησυχητικές περιγραφές. «Το καημένο το μωρό μου.

Είχε βελτιωθεί τον τελευταίο μήνα, αλλά έχασε όλο το τρίχωμά του πάλι εξαιτίας της ίδιας αλλεργίας. Νομίζω ότι τελικά ξέρουμε τι είναι, αλλά να ξεκινήσουμε πάλι την θεραπεία για να βγει το τρίχωμα πάλι» Ο Σόνια αρνούνταν να πιστέψει όλους τους «επικριτές» που της έλεγαν ότι η κακή κατάσταση της αλεπούς οφείλονταν στην χορτοφαγική διατροφή που ανάγκαζε την αλεπού να ακολουθήσει.

Στις φωτογραφίες που συνέχισε να ανεβάζει στο Instagram είναι προφανές το πόσο πολύ έχει αδυνατίσει η αλεπού. Εκτός από αυτό εμφάνισε μια δερματική πάθηση.

Οι αλεπούδες της Σακχάρας έχουν ανάγκη από ασβέστιο και ταυρίνη. Η τελευταία είναι μια οργανική ένωση που υπάρχει στους ζωικούς ιστούς. Χωρίς αυτήν, οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα.

Για σύγκριση, έτσι είναι οι υγιείς αλεπούδες της Σακχάρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications