Η νότια Ελλάδα έγινε«Σαχάρα»…κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω χιονόπτωσης!(ΒΙΝΤΕΟ)
Η νότια Ελλάδα έγινε«Σαχάρα»…κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω χιονόπτωσης!(ΒΙΝΤΕΟ)

Η τεράστια διαφορά θερμοκρασίας στη βόρεια από τη νότια Ελλάδα ήταν το κυρίαρχο θέμα για την Πέμπτη, όμως τελικά το συγκεκριμένο φαινόμενο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς ένα άλλο άκρως ανησυχητικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του, μετατρέποντας σε «Σαχάρα» ένα μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος της χώρας.

Η αφρικανική σκόνη που τον τελευταίο καιρό κάνει όλο και πιο συχνά αλλά και έντονα την εμφάνισή της στην Ελλάδα, κατά την χθεσινή ημέρα έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, αναγκάζοντας πολίτες να κυκλοφορούν με μαντίλια και μάσκες στους δρόμους, ενώ επιστήμονες συνέστησαν προσοχή στον πληθυσμό, καθώς με την σκόνη μεταφέρονται και πολλά επικίνδυνα για τον οργανισμό μέταλλα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Κρήτη, όπου η ορατότητα ήταν από περιορισμένη έως μηδενική, ενώ προσήλθαν με αναπνευστικά προβλήματα 17 άτομα στο νοσοκομείο Ηρακλείου, 4 στο νοσοκομείο Χανίων και 4 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα το βράδυ της Πέμπτης σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του Meteo.gr στο Facebook χιόνιζε στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα ενώ στην Καστοριά η σκόνη «έβαψε» μέχρι και το χιόνι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications