Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμπλέξουν τον Πούτιν στη δολοφονία πρώην στενού του συνεργάτη στην Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμπλέξουν τον Πούτιν στη δολοφονία πρώην στενού του συνεργάτη στην Ουάσιγκτον

Πληρωμένοι δολοφόνοι ενδέχεται να κρύβονται πίσω από τον έως θανάτου ξυλοδαρμό ενός πρώην συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Ουάσιγκτον, όπως πληροφορήθηκε το FBI.

Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας, ο οποίος κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα και ίδρυσε το ρωσικό δίκτυο Russia Today, είχε βρεθεί νεκρός στις 5 Νοεμβρίου του 2015, σε ηλικία 57 ετών.

Η επίσημη αιτία θανάτου του τότε ήταν «τραύματα από χτυπήματα» και δηλητηρίαση από αλοκόλ. Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την υπόθεση, η αστυνομία και οι ιατροδικαστές έκριναν ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από πτώσεις επειδή το θύμα ήταν μεθυσμένο. Αλλά σύμφωνα με το BuzzFeed ο Βρετανός πρώην πράκτορας της MI6 Κρίστοφερ Στιλ – ο άνθρωπος που είχε συντάξει το διαβόητο “βρώμικο φάκελο” για τον Ντόναλντ Τραμπ – φέρεται να έδωσε ένα εκρηκτικό υπόμνημα στο FBI για το θάνατο του Λεσίν. Ο Στιλ υποστηρίζει στο υπόμνημα αυτό ότι ρωσικές πηγές του ανέφεραν ότι ένας ολιγάρχης, στενός φίλος του Πούτιν προσέλαβε μπράβους που ξυλοφόρτωσαν έως θανάτου τον Λεσίν.

Ο τελευταίος είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρίας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Ο Μιχαήλ Λεσίν

Το ξενοδοχείο Dupont Circle στην Ουάσιγκτον, όπου είχε βρεθεί νεκρός ο Μιχαήλ Λεσίν τον Νοέμβριο του 2015 .Ο Λεσίν φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στην Πολη των Αγγέλων αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεσίν πέθανε την παραμονή της προγραμματισμένης ανάκρισής του από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο λειτουργίας του ρωσικού μηχανισμού προπαγάνδας.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει έστω και ένας στην υπηρεσία που να πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος μέθυσε, έπεσε και πέθανε», ανέφερε πηγή του FΒΙ στο BuzzFeed. «Όλοι θεωρούν ότι τον χτύπησαν με αβλύ αντικείμενο κι ότι πίσω απ’ αυτό κρύβεται ο Πούτιν και το Κρεμλίνο».

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τότε οι αμερικανικές Αρχές ανέφεραν ότι όταν ο Λεσίν μπήκε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Dupont Circle στην Ουάσιγκτον για τελευταία φορά, αφού «είχε πιει επί μέρες άφθονο αλκοόλ».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

παλαβωσαν οι πακγοσμιοποιητες ... καποιος τους ειπε φαίνεται οτι τα μιλανε, με τον αμερικανο απο κει ... και εχουν τρελαθει ... τους πηρανε μεγαλο κομματι απο την πιτα τους και εχουν τρελαθει τα ατομα χαχαχααα οι αλλες μετα απο δεκα χρονια θυμηθηκαν οτι τις βιασε ο μεγαλος χαχχααα μεχρι τωρα ολα καλα ... καποια στιγμη μεσα στο 2017 -18 θυμηθηκαν οτι δεν ειναι παρθενες .. ρες μας δουλευουν ψιλο γαζι τα κυκλωματα .. νομιζουν .. τεσπα ..

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications